Serie A: a Cittadella és a Venezia reménykedhet a feljutásban

Vágólapra másolva!
2018.06.03. 23:03
Az olasz másodosztály feljutásért vívott rájátszásának selejtezőjében a bajnoki 6. helyezett Cittadella a 7. Barit, míg az 5. Venezia a 8. Perugiát fogadta. A lebonyolítás értelmében ha a rendes játékidőben döntetlennel végződik a selejtező, akkor kétszer 15 perc hosszabbítás következik, de ha ebben sem dől el a mérkőzés, akkor az otthon játszó csapatoknak a döntetlen is elég a továbbjutáshoz – ezt használta ki a Cittadella, amely 2–2-vel ment tovább, míg a Venezia rendes játékidőben vívta ki az elődöntős szereplés lehetőségét.

A Cittadella–Bari meccsen egyébként a vendégek nehezen viselték a búcsút: előbb a 114. percben a szlovákiai Gyömbér Norbert kapta meg második sárgáját a 114. percben, majd három perccel később Franco Brienza kapott pirosat, s a játékvezető a padról kiállította Stefano Sabellit is. A Cittadella tehát továbbjutott, készülhet a Frosinone elleni elődöntőre.

A Venezia Leo Stulac 30. percben lőtt bombagóljával vezetett az első félidőben, majd a hajrában Marco Modolo és Marco Pinato góljaival 3–0-ra győzött, így készülhet a folytatásra a Palermo ellen.

OLASZORSZÁG,
RÁJÁTSZÁS A SERIE A-TAGSÁGÉRT
SELEJTEZŐ
Cittadella–Bari 2–2
Venezia–Perugia 3–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik