Serie A: a Calciopoli a mélybe rántja futballunkat - Galliani

Vágólapra másolva!
2010.04.12. 17:41
Adriano Galliani, a Milan alelnöke hétfőn párhuzamot vont a ma is hullámokat verő 2005–2006-os meccsmanipulációs botrány, a Calciopoli, valamint az olasz labdarúgás nemzetközi pozícióvesztése között.

„A Calciopoli az egyik oka annak, hogy 2012-ig biztosan elveszítünk egy Bajnokok Ligája-helyet. Minden tiszteletem a Chievóé, de nyilvánvaló, hogy képtelen úgy teljesíteni a nemzetközi porondon, mint például a Juve, amelyet a Calciopoli egy időre letörölt a futballtérképről" – fejtegette Adriano Galliani, vázolva a botrányban érintett nagy klubok megbüntetése, a kevésbé fajsúlyos olasz csapatok nemzetközi kupákba jutása, az ottani kudarcok és a kvótákat meghatározó UEFA-koefficiens gyengülése közötti összefüggést.

Galliani elismerte: a jelenleg az olaszok által elfoglalt BL-kvóta részben azért kerül a németek kezére, mert a 2006-os világbajnokság – amelyet mellesleg Olaszország nyert meg – megrendezése szakmailag és infrastrukturális szempontból is óriási lökést adott a német csapatoknak.

„S ha a franciák elviszik előlünk a 2016-os Európa-bajnokságot, ők is megelőznek bennünket" – festett borús jövőképet a Milan elöljárója. Az Eb-rendezésről májusban dönt az UEFA, a két említett országon túl Törökország is pályázik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik