Serie A: a Napoli kicentizte, az Inter döntetlennel kezdett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.31. 22:44
A Napoli egy 95. percben szerzett góllal 2–1-re nyert a Genoa otthonában, míg az Inter döntetlent játszott a Torino vendégeként az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában. Az Udinese a veterán Antonio Di Natale duplájával verte meg az újonc Empolit.

GENOA–NAPOLI
Gonzalo Higuaín beadása után José Callejón kapás lövésével már a 3. percben vezetéshez jutott a Napoli, ám ezt követően a Genoa játszott sokkal veszélyesebben. A vendégek kapujában Rafael több nagy védést is bemutatott, a 40. percben viszont már nem tudott mit kezdeni a chilei Mauricio Pinilla fejesével.

A Napoli a második félidőben az idő múlásával egyre nagyobb nyomás alá helyezte a hazaiak kapuját, de úgy tűnt, a Genoa otthon tart egy pontot. A 95. percben aztán a csereként beállt holland Jonathan De Guzmán – aki 20 perce volt a pályán az első olasz élvonalbeli meccsén – tökéletes ütemben robbant be egy beadásra, és közelről nem hibázott, a nápolyiak így mégis megszerezték a győzelmet. GENOA–NAPOLI
Gonzalo Higuaín beadása után José Callejón kapás lövésével már a 3. percben vezetéshez jutott a Napoli, ám ezt követően a Genoa játszott sokkal veszélyesebben. A vendégek kapujában Rafael több nagy védést is bemutatott, a 40. percben viszont már nem tudott mit kezdeni a chilei Mauricio Pinilla fejesével.

A Napoli a második félidőben az idő múlásával egyre nagyobb nyomás alá helyezte a hazaiak kapuját, de úgy tűnt, a Genoa otthon tart egy pontot. A 95. percben aztán a csereként beállt holland Jonathan De Guzmán – aki 20 perce volt a pályán az első olasz élvonalbeli meccsén – tökéletes ütemben robbant be egy beadásra, és közelről nem hibázott, a nápolyiak így mégis megszerezték a győzelmet.

Az interes Mauro Icardi (jobbra) csak lesgólig jutott Torinóban (Fotó: Reuters)
Az interes Mauro Icardi (jobbra) csak lesgólig jutott Torinóban (Fotó: Reuters)

TORINO–INTERNAZIONALE
A Torino a 20. percben büntetőhöz jutott – miután a Serie A-ban debütáló Nemanja Vidics megrúgta Fabio Quagliarellát –, a labda mögé az Atlético Madridba igazolt Alessio Cerci távollétében Marcelo Larrondo állt, az argentin csatár lövését azonban Samir Handanovic kivédte. A Serie A legutóbbi 5 idényében 14 tizenegyest hárított a 30 éves szlovén, legalább kétszer annyit, mint bármelyik másik kapus ebben az időszakban. Egy másik argentin támadó, nevezetesen Mauro Icardi már a kapuba talált, ám lesen volt, így az Inter-hívek sem örülhettek gólnak az első félidőben.

Sőt a másodikban sem, maradt a 0–0. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy Vidics a 93. percben gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt, amiért piros lapot kapott cserébe.

A TÖBBI PÁLYÁN TÖRTÉNT
Antonio Di Natale ebben a bajnoki idényben is elkezdte. Mármint a gólgyártást, az Udinese veterán csatára a második félidőben duplázott az újonc Empoli ellen, ezzel a fekete-fehérek megszerezték a három pontot.

Az első osztályba idén visszajutott Palermo a Sergio Agüeróhoz és Vincenzo Montellához hasonlított argentin Paulo Dybala korai góljával szinte az egész mérkőzésen vezetett a Sampdoria ellen, ám a 41. perctől emberhátrányban játszó vendégek a 91. percben egyenlítettek.

A Sassuolo–Cagliari találkozó szintén 1–1-re végződött, míg az újonc Cesena a spanyol Alejandro Rodríguez góljával hazai pályán legyőzte a Parmát.

OLASZORSZÁG, SERIE A
1. FORDULÓ, VASÁRNAPI EREDMÉNYEK
Cesena–Parma 1–0 (A. Rodríguez 38.)
Genoa–Napoli 1–2 (Pinilla 40., ill. Callejón 3., De Guzmán 95.)
Palermo–Sampdoria 1–1 (Dybala 7., ill. Gastaldello 91.)
Sassuolo–Cagliari 1–1 (Zaza 42., ill. Sau 44.)
Torino–Internazionale 0–0
Udinese–Empoli 2–0 (Di Natale 57., 62.)
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Milan–Lazio 3–1 (Honda 7., Muntari 56., Ménez 64. ill. Alex - öngól 67.)
Atalanta–Hellas Verona 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik