Ronaldinho ma kijátszhatja magát a Milanból

Vágólapra másolva!
2010.11.10. 13:42
null
Ronaldinho fontos meccsre készül (Fotó: Action Images)
A Milan a Palermóval csap össze ma este az olasz labdarúgó-bajnokságban, és a La Gazzetta dello Sport napilap beszámolója szerint Ronaldinho számára nagyon fontos lesz a találkozó, mert ha nem nyújt jó teljesítményt, kimaradhat az Inter elleni rangadóra készülő csapatból, és az is elképzelhető, hogy a piros-feketék januárban eladják.

A La Gazzetta dello Sport napilap szerint Ronaldinho fontos teszt előtt áll: a brazil játékos este pályára lép a Palermo elleni bajnokin, és Massimiliano Allegri vezetőedző a futballista mai teljesítménye alapján dönt arról, hogy lehetőséget ad-e neki vasárnap az Inter elleni rangadón.

Az újság úgy tudja, hogy a piros-feketék legutóbbi bajnokiját a kispadról végignéző 30 éves játékos már nem érinthetetlen a klubnál, és az is elképzelhető, hogy eladják.

Erre utal, hogy Roberto de Assis, Ronaldinho ügynöke a héten Milánóban járt, hogy a futballista idény végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról tárgyaljon, ám nem tudott egyeztetni Adriano Gallianival, a klub ügyvezetőjével. A hírek szerint a Los Angeles Galaxy szívesen lecsapna Ronaldinhóra.

Allegri is úgy nyilatkozott, hogy a szezon egyik legfontosabb meccse következik, bár a szakember nem Ronaldinho helyzete miatt nyilatkozott így.

„Ez a szezon legfontosabb találkozója, mivel a lehető legjobb állapotba kerülhetünk a derbi előtt – mondta Allegri, aki azért a brazil játékosról is beszélt. – Ronaldinho hetven percet játszott a Real Madrid ellen. A Bari ellen taktikai okokból kimaradt, de továbbra is fontos játékosunk, akinek ugyanolyan keményen kell dolgoznia, mint mindenki másnak.”

Rómában két olyan csapat feszül egymásnak, amely pocsékul kezdte a szezont, azóta viszont feljövőben van, mind a teljesítményét, mind a tabellán elfoglalt helyét tekintve. A Roma játékosai a Lazio elleni diadal után feldobódva várhatják a Fiorentina elleni mérkőzést, ráadásul visszatér közéjük Francesco Totti, aki letöltötte eltiltását.

A „farkasok” csapatkapitánya 18 éve még a csapattársa volt Szinisa Mihajlovicsnak, a szerb azóta már visszavonult, most pedig a firenzeiek vezetőedzőjeként tér vissza a Stadio Olimpicóba. Talán nem sokan tudják, de 1992-ben Mihajlovics is szerepet játszott Totti római karrierjének „igazi” elindulásában.

„A Brescia elleni meccsünk előtt szóltam Vujadin Boskovnak, hogy vigyük magunkkal Tottit biztonsági tartaléknak. Hét perccel a találkozó vége előtt kettő nullára vezettünk, edzőnk pedig becserélte őt” – idézte fel Tottinak a Roma felnőttcsapatában történő bemutatkozását Mihajlovics, aki 1992 és 1994 között erősítette a bordó-sárgákat. – Jó barátok voltunk, de különböző okokból nem vett részt a búcsúmérkőzésemen, azzal pedig megszakadt a kapcsolat közöttünk. Totti nagy bajnok, a valaha élt egyik legjobb olasz labdarúgó, mindent megérdemel, amit eddig elért.”

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2010/10,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik