Roma: VIP-galéria a játékoskijáró fölött - az új stadion tervei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.16. 14:05
null
Róma hamarosan ultramodern stadionnal gazdagodik
A tervek szerint már az év végen elkezdődnek a munkálatok az AS Roma új stadionjánál – erről James Pallotta klubelnök többször nyilatkozott a közelmúltban –, amelynek terveiről a corrieredellosport.it közölt friss látványterveket. Érdekes megoldás a stadion mellett lévő hatalmas szobor, amely újabb párhuzam a város ókori nevezetességével, a Colosseummal, illetve a játékoskijáró fölött elhelyezett VIP-galéria.

 

Az elképzelések szerint nem kizárólag futballban gondolkodnak a tervezők, hanem egy komplex projektben: a 300 ezer négyzetméteres területen fesztiválok, koncertek is lesznek.

A Colosseum ihlette új, 52 500 néző befogadására alkalmas, de a kiemelt találkozókra 60 ezresre bővíthető aréna a tervek szerint a 2016–2017-es idényre nyitja meg kapuit. A stadion 300 millió euróból épül fel, de a hozzá tartozó terület teljes rendezése egymilliárd euróra rúg majd.

Az ókori Colosseum eredeti neve Amphiteatrum Flavium volt, csak később keresztelték át – vélhetően a középkorban –, méghozzá Nero közelben lévő colossusáról, azaz gigantikus méretű szobráról. Az új futballstadion ebben a tekintetben is átemel valamit a történelemből.


 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik