Roma: Totti 2016-ig hosszabbított - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.20. 15:02
null
Francesco Totti, a farkasok örök kapitánya (Fotó: Reuters)
Francesco Totti sajtótájékoztató keretében írta alá új, 2016-ig szóló szerződését az AS Roma labdarúgócsapatával.

 

Az olasz sajtóban már korábban beszámoltak arról, hogy a felek mindenben megegyeztek a római ikon szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról, csupán a hivatalos bejelentéssel várták meg, amíg a klub amerikai elnöke, James Pallotta az olasz fővárosba érkezik. Ez most, a vasárnapi római derbi előtt megtörtént, Totti pedig sajtótájékoztatón írta alá a kétéves hosszabbítást.

„Újabb két évig van feladatom a Románál, biztos vagyok benne, hogy nagy dolgokat fogunk elérni együtt. Szeretnék köszönetet mondani az elnöknek az új szerződésért. Én is és a klub is azt akarta, hogy megtörténjen a hosszabbítás, így tovább viselhetem annak csapatnak a mezét, amelyet mindig is szerettem” – mondta Totti az aláírást követően, hozzátéve, hogy a legkedvesebb emléke a 2001-es bajnoki cím, amely még most is élénken él benne.

„Kitüntetettnek érzem magam, hogy Francesco Totti marad a klubnál. Senkinek nem volt kétsége benne, hogy marad, ő egy igazi római vezér, és mindig az is marad” – nyilatkozta Pallotta.

A kiváló játékos nem kerülhette el a válogatottal kapcsolatos kérdést sem, Totti a 2006-os vb-győzelem óta nem szerepelt az olasz nemzeti csapatban:

„Hogy megyek-e a vb-re? Az én csapatom most a Roma, de nem zárok ki semmit, meglátjuk” – tette hozzá a Roma emblematikus alakja.

Tottinak egyébként ez a klubbal kötött ötödik profi szerződése, saját nevelésű játékosként 1993 óta szolgálja az AS Romát, amelyben eddig összesen 680 tétmérkőzésen szerepelt és 282 gólt szerzett, mindegyik rekord. A klubbal egy scudettót szerzett (2001), kétszer nyerte meg a kupát (2007, 2008) és kétszer a Szuperkupát (2001, 2007). Számos kitüntetése mellett ötször volt az Év olasz labdarúgója (2000, 2001, 2003, 2004, 2007) és 2007-ben a Serie A gólkirálya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik