Nemzetisport.hu 2012.12.22 20:37 Frissítve: 2014.12.21 02:28

A megtáltosodott Roma könnyedén verte a Milant

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A 18. fordulójában két, egykor sokkal-sokkal szebb napokat látott gigász feszül egymásnak a 18. fordulóban: az AS Roma és az AC Milan. A rómaiak négy gólt lőttek 61 perc alatt, majd a végére kiengedtek, de a vendégek csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

Nicolás Burdisso megszerzi a vezetést a Romának.
Mario Yepes látni sem bírja, pedig hol volt még a vége?! (Fotó: Reuters)

 

Bizony, elmúltak már azok a daliás idők, amikor George Weah, Oliver Bierhoff, Andrij Sevcsenko, Filippo Inzaghi vagy Paulo Sérgio, Marco Delvecchio, Vincenzo Montella, Gabriel Batistuta támadta az ellen kapuját a bajnoki címről döntő AS Roma–AC Milan mérkőzéseken – 2012 végén a hatodik és a hetedik helyezett csatáját láthattuk a két talján gigásztól.

A felemlegetett közelmúltban egyébként a Milan védősorának közepén olyan futballisták feszítettek a vártán, mint Alessandro Nesta, Kaha Kaladze, Paolo Maldini vagy Alessandro Costacurta, akik minden bizonnyal mérgesen túrtak hajukba, amikor meglátták az első félórában utód, Mario Yepes mutatványait: a 36 esztendős kolumbiai ugyanis mindhárom római gólból kivette a részét.

Nicolás Burdisso és Pablo Osvaldo fejjel vette be a Milan kapuját, Eric Lamela ballal mattolta Marco Ameliát – két argentin között egy olasz-argentin sokkolta tehát a milánóiakat. Nem csoda, ha a szünet után is óriási vastaps köszöntötte a pályára sereglő római játékosokat, és az ezerfejű farkasos része még nagyobbat pogózott volna, ha a 48. percben Róma hercege, Francesco Totti nem hagy ki egy ajtó-ablak helyzetet. De csak a 61. percig kellett várnia a „farkasfalkának" az újabb római találatra: egy beadást nem ért el egy szegény Yepes – ki más? –, nem úgy Lamela, aki higgadtan a bal sarokba fejelt az ötös elől.

Ezt követően visszavett a Roma, de a Maarten Stekelenburgot kiszorító uruguayi Mauro Goicoecheára nyugodtan rá lehetett bízni hátul a portát, mert úgy kapkodta ki a labdákat a háló elől a kapus, mint neves argentin elődje, Sergio Goycochea 1990-ben szintén Itáliában a tizenegyeseket. Ezzel a műfajjal azonban a római kapus nem boldogult ma, mert a Milan egyik cserejátékosa, Giampaolo Pazzini büntetőből bevette kapuját, majd nem sokkal később a szintén a kispadról beszállt Bojan Krkic (a Roma cserejátékosa) is beköszöntött Goicoecheának.

Ekkor Marquinhos kiállítása miatt emberelőnyben játszott a Milan, de az „ördög" ettől a két góltól sem lett boldogabb – meglepően könnyedén verték a „farkasok" a repedezetett védelmű vendégeket.  

 

 A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


Roma vs Milan 4:2 GOALS HIGHLIGHTS by UCL2410

PERCRŐL PERCRE
KÖSZÖNJÜK, HOGY MA IS VELÜNK TARTOTTAK. ÁLDOTT, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDANNYIUKNAK!!!!
A Milan legutóbb 1998-ban égett négy góllal, éppen itt, a Roma ellen.
Yepedezett volt ma a Milan-védelem.
90. PERC TÖBB FORDULAT MÁR NINCS, VÉGE!
88. perc ÚJABB MILAN-GÓL! El Shaarawy ad be jobb külsővel csodálatosan balról, középen hat méterről Pazzini fejel kapura, de nagyot véd a kirobbanó kapus, a kipattanó viszont Bojan Krkicé, aki egy lépésről a bal alsóba lő. 42
Pazzni kilencedik gólját szerezte ebben a stadionban.
87. perc Giampaolo Pazzini jobbal a bal sarokba gurít. 41
87. perc TIZENEGYESHEZ JUT A MILAN! Muntari 27 méteres, bal sarokra tartó lövését kiüti a kapus, de röviden, majd akasztja Pazzinit. Büntető és sárga a kapusnak.
80. perc Totti le, Alessio Romagnoli váltja.
78. perc KIÁLLÍTÁS! El Sha menne kapura, ha a római Marquinhos nem ütné el előle a labdát bal felkarjával. Piros, azonnali.
77. perc A megtört Ambrosinit Sulley Ali Muntari váltja.
73. perc Most Bojan megy el a jobbon, 13-ról lő, de a jobb sarok előtt ismét véd Goicoechea.
71. perc ÚJABB GOICO-PARÁDÉK! Egy bal oldali beadás után Boateng és Riccardo Montolivo is közelről lő, de az uru Goicoechea mindet fog.
70. perc ... Robinhót pedig a római kölcsönjátékos, Bojan Krkic.
69. perc Osvaldót Mattia Destro...
Lamela 14 idei bajnokin 10  gólnál jár.
68. perc Lamelát Alessandro Florenzi váltja az AS-nél.
66. perc Pjanic keresztlabdáját vágja jobbal 15-ről kapásból a jobb sarok mellé Osvaldo.
A Milan egyébként elmúlt 16 idegenbeli fellépésén betalált legalább egyszer.
64. perc Goicoechea fogja Boateng, majd Pazzini túlságosan középre tartó közeli lövéseit is.
Ha nem haragszanak: a milanosok most nem yepesnek az örömtől...
61. perc LAMELA ISMÉT BETALÁLT: NÉGY GÓLLAL MEGY A ROMA A MILAN ELLEN!  Egy bal oldali Balzaretti-beadásnak aláfejel valaki (kitalálják...), Erik Lamela pedig hat méterről, Kevin Constant-t megelőzve a kapuba bal oldalába bólint. 40
58. perc maradt azért szűrő a Milanban, pl. az a Massimo Ambrosini, aki éppen most kap egy sárgát Lamela felrúgásáért.
A Roma egymást követő 29 hazai mérkőzésén betalált az ellennek.
56. perc Nocerinót Giampaolo Pazzini váltja.
55. perc A szabadrúgást Robinho tekeri a hosszú felső mellé fél méterrel Détári Lajos-szögből.
54. perc Nicolás Burdisso kap egy sárgát El Sha felrúgásáért.
53. perc Nem Yepes napja ez... Antonio Nocerino labdáját bólintja a léc fölé az ötös bal csücskétől.
48. perc MI MARADT KI! De Rossi indítja a balon egy szép csel után Pjanicsot, de hosszan, majd Osvaldo nagy labdáját vágja Totti  ballal hat méterről másfél méterrel a bal alsó mellé. Laposan.
A hazai játékosokat vastaps köszöntötte az újrakezdés előtt, Giampaolo Pazzini viszont hiába melegített keményen, egyelőre nem áll be.
46. perc FOLYTATJUK!
Ebben az idényben a Roma fejelte a legtöbb gólt, 10-et. Kitalálták: a legtöbbet (9-et) a Milan kapta...
Egy igazán őrült 30 perc után rápihentek a felek a második félidőre.
45. perc VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ.
36. perc Balzaretti bal oldali beadását töri el a 16-oson belül Osvaldo, pontosabban blokkol Yepes.
34. perc Kevin-Prince Boateng és Robinho hoz össze a Roma-kapu előtt egy helyzetet El Shának, azonban érkezik Iván Piris, és megmenti csapatát a középkezdés kínjaitól.
Sokkolta a Roma a Milant...
30. perc MÁR HÁROMMAL!!! Yepes eladott labdáját az amerikai Michael Bradley passzolja az olasz De Rossihoz, aki kiugratja a 16-os elől az argentin Eric Lamelát, ő pedig az ötös elől ballal higgadtan az elé vetődő Amelia fölött a kapu közepébe lő. 30
Fejben erős a Roma ma...
23. perc MÁR KETTŐVEL MEGY A ROMA, PABLO OSVALDO A GÓLSZERZŐ! Frederico Balzaretti játszik össze Tottival, aki balról ballal középre ível, az ötös elől a magát könnyen megadó Yepest lebirkózva az olasz-argentin pedig a kapu jobb oldalába fejel. 20
Robinho bemutat két szép Zinedine Zidane-cselt, naná, hogy felrúgják.
17. perc EZ IS NAGY BRAVÚR! El Shaarawy lép egyedül kapura, balra húzza a labdát az elé kifutó Mauro Goicoechea előtt a labdát, de az uruguayi egy parádés homorítással elpiszkálja a labdát!
15. perc Mario Yepes kap egy sárgát, mert lerántotta "Róma hercegét". Értsd helyesen.
12. perc DE VEZET A ROMA! Ameliáról szögletre pattan a labda, amelyet jobbról Miralem Pjanics kanyarint középre, ahol 10 méterről, Yepes és Massimo Ambrosini közül Nicolás Burdisso bólint a bal sarokba. 10
12. perc MICSODA VÉDÉS!!! Osvaldo lő 17-ről jobbal, Marco Amelia hatalmasat véd a bal felső előtt.
11. perc Most az egykori római Mexes ment az ötösön Osvaldo elől.
10. perc Francesco Totti húzza meg a bal, beadását az ötösön éppen csak elpiszkálja Mario Yepes a bevetődő Pablo Osvaldo elől.
8. perc Daniel De Rossi lő jobbal 22-ről, középről a kapus ölébe, félmagasan.
1. perc Stephan El Shaarawy máris a frászt hozza a "farkasokra", Robinho passza után nem sokkal lő a léc fölé középtávolról.
1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
A hazaiak tiszta bordóban, a vendégek tiszte fehérben.
A kispadon: Lobont (k.), Stekelenburg (k.), Dodo, Romagnoli, Perrotta, Florenzi, Tahcidisz, N. López, Destro ill. Abbiati (k.), Gabriel (k.), C. Zapata, Abate, Bonera, L. Antonini, Muntari, Flamini, Emanuelson, Pazzini, L. Niang ott.
A kezdők: Goicoechea – Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti – Bradley, De Rossi, Pjanics – Lamela, Osvaldo, Totti itt, Lobont (k.), Stekelenburg (k.), Dodo, Romagnoli, Perrotta, Florenzi, Tahcidisz, N. López, Destro ott.
Egy kis örökmérleg: 156 bajnoki, 38 római és 72 milánói győzelem. A gólkülönbség: 228163 a Milan javára.
JÖTTEK-MENTEK
A Romától a Milanhoz:
2012, Bojan KrkiC, 250.000 euró, kölcsönbe
2011, Philippe Mexes, ingyen
2003, Cafú, i.
1987, Carlo Ancelotti
1986, Dario Bonetti
1984, Agostino Di Bartolomei
1965, Antonio Valentin Angelillo
1965, Karl-Heinz Schnellinger
1961, Alcides Ghiggia
1960, Mario David
A Milantól a Romához:
2011, Marco Borriello, 10.000.000
2010, Marco Borriello, k.
1988, Daniele Massaro, k.
1982, Aldo Maldera
1973, Pierino Prati
1966, Nevio Scala, k.
1965, Víctor Benítez
1960, Juan Schiaffino
1960, Alfio Fontana
1956, Gunnar Nordahl
Eltiltott a római Leandro Castan.
A milánói Nigel de Jong, Bakaye Traoré, Alexandre Pato trió sérülése miatt kihagyja a rangadót.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője a római legendára, Francesco Tottira hívta fel alakulata, illetve a szurkolók figyelmét, valamint kijelentette, hogy 2012-ben „két csapatot" irányított. A 45 esztendős szakember minden bizonnyal a nyáron alapos vérátömlesztésen áteső Milan játékoskeretére célzott a nyilatkozatával.

A hazaiakat irányító Zdenek Zeman elégedett együttese szezonbeli teljesítményével, ugyanakkor óva intett a Milantól, és különös figyelmet szentel a Zlatan Ibrahimovic örökébe lépett Stephan El Shaarawynak."

Azonban mindkét csapat jó formában várhatja a találkozót: a „farkasok" 12, a lombardok 13 pontot szereztek a legutóbbi öt fellépésük során.
A tabella hatodikja fogadja a hetediket.
A billentyűknél: B. J.
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A 18. fordulójában két, egykor sokkal-sokkal szebb napokat látott gigász feszül egymásnak a 18. fordulóban: az AS Roma és az AC Milan.
SERIE A
AS ROMA–AC MILAN 4–2
Róma, Olimpico Stadion, 65 000 néző. V: Rocchi
AS Roma: Goicoechea – Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti – Bradley, De Rossi, Pjanics – Lamela (Florenzi, 68.), Osvaldo (Destro, 69.), Totti (Romagnoli, 80.). Vezetőedző: Zdenek Zeman
A kispadon: Lobont (k.), Stekelenburg (k.), Dodo, Perrotta, Tahcidisz, N. López
AC Milan: Amelia – De Sciglio, Mexes, Yepes, Constant – Montolivo, Nocerino (Pazzini, 56.), Ambrosini (Muntari, 77.) – Robinho (Krkic, 70.), Boateng, El Shaarawy. Vezetőedző: Massimo Allegri
A kispadon:  Abbiati (k.), Gabriel (k.), C. Zapata, Abate, Bonera, L. Antonini, Flamini, Emanuelson, L. Niang
Gólszerző: Burdisso (12.), Osvaldo (23.), Lamela (30., 61.), ill. Pazzini (87. – 11-esből), Krkic (88.)
Kiállítva: Marquinhos (78.)

 

AZ ÁLLÁS
1. Juventus 18 14 2 2 39–11 +28  44
2. Lazio 18 11 3 4 26–18 +8  36
3. Fiorentina 18 10 5 3 36–19 +17  35
4. Internazionale 18 11 2 5 30–19 +11  35
5. Napoli 18 11 3 4 33–17 +16  34
6. Roma 18 10 2 6 42–29 +13  32
7. Milan 18 8 3 7 34–26 +8  27
8. Parma 18 7 5 6 25–24 +1  26
9. Catania 18 7 4 7 26–27 –1  25
10. Udinese 18 5 9 4 26–26 0 24
11. Atalanta 18 7 3 8 18–27 –9  22
12. Chievo 18 6 3 9 20–29 –9  21
13. Torino 18 4 8 6 20–22 –2  19
14. Bologna 18 5 3 10 21–24 –3  18
15. Sampdoria 18 5 3 10 20–27 –7  17
16. Pescara 18 5 2 11 15–35 –20  17
17. Cagliari 18 4 4 10 16–33 –17  16
18. Palermo 18 3 6 9 15–27 –12  15
19. Genoa 18 3 5 10 18–30 –12  14
20. Siena 18 4 5 9 16–26 –10  11
A Sienától 6, az Atalantától és a Napolitól 2-2, a Sampdoriától és a Torinótól 1-1 pont levonva!

 

 

2019.10.14 17:00:36

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Nehogy eszedbe jusson lepisilni a rendőrautó kerekeit! A rendőrök nem találják viccesnek, és a klubod sem…”

2019.10.06 20:13:56

Olasz labdarúgás CS. Z.

Pattogós, harcos meccset hozott a Derby d'Italia, Conte Interjében kevesebb volt az átütőerő.

2019.09.21 20:19:28

Olasz labdarúgás T. I.

Antonio Conte csapata négy forduló után négy győzelemmel a tabella első helyén áll.

2019.09.14 13:03:49

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon készültek a rangadóra a firenzeiek, akik az első félidőben több ziccert is elhibáztak, a vége 0–0 lett.

2019.09.01 16:56:00

Olasz labdarúgás R. GY.

Hat kapufát láttunk a Lazio és a Roma rangadóján, gólból viszont csak kettőt, így lett iksz.