Roma: „Már nagyon várom, hogy láthassam ott nyerni a Juvét”

Vágólapra másolva!
2015.06.15. 20:24
null
Ilyen lesz belülről a Roma új stadionja (Fotó: asroma.it)
Andrea Agnelli, a Juventus labdarúgócsapatának elnöke is sok szerencsét kívánt az AS Romának az új stadionja felépítéséhez. Francesco Totti, a „farkasok” ikonja modern Colosseumnak nevezte leendő otthonukat.

 

Az AS Roma vezetősége hétfőn nyújtotta át az új stadionjuk felépítéséhez szükséges legfontosabb iratokat a főváros önkormányzatának. Az 52 500 férőhelyes létesítmény – amely 60 ezresre lesz bővíthető – 1.1 milliárd euróból épül fel, a tervek szerint 2018-ra készül el.

Több mint nyolcvan helyszín közül választották ki a Tor Di Valle városrészben található területet, amelyen az új stadiont felhúzzák. A „farkasok" leendő otthonától húsz perc alatt elérhető lesz Róma központja, valamint a Fiumicino repülőtér.

„Ez lesz a mi modern Colosseumunk – mondta Francesco Totti, a Roma csapatkapitánya. – Róma, a mi városunk megérdemel egy ilyen stadiont.”

Andrea Agnelli, a rivális Juventus elnöke is átadta jókívánságát Jim Pallottának, a Roma első emberének, egy kicsit azért odaszúrva.

„Jim, a lehető legtöbb szerencsét hozzá! – üzente Agnelli. – Nagyon ambiciózus tervetek van, amely nemcsak az AS Romát gazdagítja majd, hanem az egész olasz labdarúgást. Már nagyon várom, hogy láthassam ott nyerni a Juvét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik