HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.01 10:34 Frissítve: 2018.05.01 11:00

Roma: „Hízelgő” – a Liverpool és a Real Madrid is vinné a brazilt

A Roma BL-menetelésének egyik alappillére a brazil Alisson, akinek remek teljesítménye több európai élcsapatnak, többek között a Liverpoolnak és a Real Madridnak is szemet szúrt. A 25 esztendős kapus elmondta, hogy hízelgőnek tartja a két sztárcsapat érdeklődését, ám ő most kizárólag a jelenre koncentrál.

HIRDETÉS
Kérdés, hogy Alisson melyik csapatnál kezdi meg a következő idényt (Fotó: AFP)

 

„Nem tudom, mi fog történni – mondta Alisson a La Gazzetta dello Sportnak. – Logikus, hogy jólesik az érdeklődés, de ez nem szükséglet számomra, tisztában vagyok az értékemmel – nem pénzben mérve, hanem játékosként. Tudom, hogy mit adhatok a csapatnak, de most kizárólag a jelenre fordítom a figyelmemet. Bármi is vár rám, az csak később derül ki. Most itt vagyok, arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek. Amikor még az Internacional játékosa voltam, de már tárgyaltam a Romával, akkor is a teljesítmény volt a legfontosabb.”

Roberto Negrisolo, a Roma volt kapusedzője által a „kapusok Messijének” nevezett Alisson – aki iránt a Liverpool és a Real Madrid mellett a Paris Saint-Germain is érdeklődik – 2016 nyarán 8 millió euróért cserébe szerződött a Romához a brazil Internacionaltól.

Amennyiben a nyáron valamelyik klub megkísérli szerződtetni Alissont, úgy mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert a Roma 70 millió euróra árazta be az Európa egyik legjobb kapusaként számon tartott futballistát. Korábban még sohasem fizettek ennyit kapusért, így bőven benne van a pakliban, hogy a brazil kapus világrekordot jelentő összegért vált klubot (a jelenlegi csúcsot Gianluigi Buffon tartja, akiért 2001-ben 53 millió eurót fizetett a Juventus).

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

2018.08.25 10:27:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A gyenge kezdés után a torinóiak Pjanic és Mandzukic találatával bedarálták ellenfelüket.

2018.08.23 09:32:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„Az öltözködés, a megjelenés fontos része a kultúránknak, mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS