Roma: amikor az olaszok között eluralkodik az alázat – videó

Vágólapra másolva!
2019.02.19. 18:21
Érdekes jelenet játszódott le a hétfő esti Roma–Bologna bajnoki 68. percében, amikor a hazaiaknál csereként pályára lépett Daniele De Rossi. A helyettes csapatkapitány Alessandro Florenzi gyorsan odadobta a karszalagot az első számú kapitánynak, aki azonban nem vette fel a karjára, hanem ugyanazzal a lendülettel visszadobta csapattársához.

A jeleneten sokan meglepődtek, először úgy tűnt, a 35 éves De Rossi sértettséget érzett, vagy a 27 éves Florenzivel van baja, ám a meccs után kiderült, hogy szó sincs erről, sőt, valójában a szerénységet vitte túlzásba a két olasz.valójában a szerénységet vitte túlzásba a két olasz.


A Románál ugyanis az a szabály, hogy aki – akár helyettesként – a kapitányi karszalaggal a kezén kezd, az egész meccsen kapitány marad, és csupán abban az esetben adja át másnak, ha lecserélik vagy kiállítják.

Florenzinek talán ez nem jutott az eszébe, és amint tehette, jelezte tiszteletét De Rossi felé, aki viszont tisztában van a rendszerrel – csak éppen félreérthető gesztusok kíséretében adta vissza a szalagot a jogos tulajdonosának. Megtehette volna, hogy megtartja, aki azonban ismeri az alázatos De Rossit, ezen lepődött volna meg leginkább...

Eusebio Di Francesco vezetőedző aztán a 83. percben megoldotta a kérdést, lecserélte Florenzit, és a karszalag – immár szabályszerűen – De Rossi karjára került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik