Ranieri benyújtotta lemondását és elköszönt a Romától

Vágólapra másolva!
2011.02.20. 21:36
null
Túl sok volt a kudarcsorozat: Ranieri lemondott a genovai vereség után (Fotó: Action Images)
Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint benyújtotta lemondását és elköszönt csapatától Claudio Ranieri, az AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Megkapták az AS Roma szurkolói, amiért tüntettek: benyújtotta lemondását a klub vezetőségének Claudio Ranieri. Az edző lemondását közvetlenül a Genovában elszenvedett kínos vereség váltotta ki – a „farkasok" 3–0-s vezetésről 4–3-ra kaptak ki a Genoától! –, de a fővárosi csapat már hosszabb ideje egyértelműen válságban volt.

Az AS Roma január 27., a Juventus ellen aratott győzelem óta nyeretlen, a Bresciával ikszelt, majd sorozatban négyszer kapott ki – az Intertől, a Napolitól és a Genoától a bajnokságban, míg a Sahtar Donecktől (hazai pályán) a Bajnokok Ligájában.

A Roma a középmezőnybe süllyedt vissza a Serie A-ban, így nem meglepő, hogy az újabb kudarc után a vezetőség válságértekezletet tartott. A csapat visszarepült a fővárosba, és a trigoriai megbeszélést – melyen jelen volt a klubelnök Rosella Sensi és az összes játékos is – követően Ranieri benyújtotta lemondását. A csapat rendőrségi kíséretet kapott az edzőközpontba, mivel a szurkolók már többször tüntettek a Roma gyenge szereplése miatt és Ranieri távozását követelték.

„Mindig a Roma érdekeit tartottam a szemem előtt, és a mai meccs után köszönetet mondtam a csapatnak, elköszöntem és lemondtam. Egy ilyen mérkőzés után jelet kell adni, így a lefújás után egyből bementem az öltözőbe és elhatároztam, hogy nem folytatom tovább" – mondta az ANSA-nak Ranieri.

A rutinos – római születésű és Roma-drukker – edző 2009. szeptember 1-jén váltotta a Roma kispadján Luciano Spallettit. Ranieri első szezonja igen jól sikerült, a Roma ezüstérmet szerzett az Inter mögött, a mostaniban viszont csak szenvednek a „farkasok" – nem meglepetés az edző távozása.

„Tudomásul vettük az edző bejelentését. Ezen az estén még nem hozunk döntést, fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy egy hétfői találkozó után határozzunk a jövőről" – közölte a vezetők álláspontját Rosella Sensi.

A Roma irányítását megbízottként valószínűleg Vincenzo Montella veszi át, az egykori válogatott csatár jelenleg ifiedzőként áll a klub alkalmazásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik