Prandellinél a fegyelem az úr: Balotelliék kimaradtak

Vágólapra másolva!
2011.03.21. 10:16
null
Balotelli tettét a társai sem értették az El-meccsen, Prandelli is megbüntette érte (Fotó: Reuters)
Cesare Prandelli rendet tart az olasz válogatott háza táján: a szövetségi kapitány korábbi ígéretéhez híven nem tűri, ha valamelyik játékosa nem viselkedik megfelelően a klubcsapatában, és ki is hagyta a keretéből Mario Balotellit és Daniele De Rossit.

 

Ahogy várható volt, Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem nevezte a Szlovénia elleni Európa-bajnoki selejtezőre, illetve az Ukrajna elleni felkészülési meccsre készülő keretébe Mario Balotellit és Daniele De Rossit.

Mindkét futballista azért maradt ki a keretből, mert durva szabálytalanságot követett el klubcsapatában: a Manchester City támadója az Európa-ligában kapott piros lapot, az AS Roma középpályása a Bajnokok Ligájában követett el durvaságot.

„Elfogadom a kihagyásomat, mivel tudom, hogy vannak bizonyos szabályok, amelyeket be kell tartani. Bízom benne, hogy a büntetés csak két meccsre szól, és hamarosan visszatérhetek a válogatottba. Prandelli nem tartozik nekem magyarázattal. Megszegtem a szabályokat, így jogos, hogy kimaradtam. Azt mondtam korábban, hogy ez áldás számomra, mivel pihenhetek egy kicsit, de ez csak vicc volt. Igaz, hogy fáj a lábam, de nem komoly a dolog" – mondta De Rossi.

Andrea Pirlo és Marco Cassetti sérülés miatt maradt ki, míg a Cesena középpályása, Marco Parolo életében először kapott meghívót a squadra azzurrába. Alberto Gilardino, Claudio Marchisio és Davide Santon is újra bevethető a nemzeti csapatban. Cristian Ledesma kimaradt, elképzelhető, hogy azért, mert piros lapot kapott a római derbin.

AZ OLASZ VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Buffon (Juventus), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna)
Hátvédek: Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Criscito (Genoa), Gastaldello (Sampdoria)
Középpályások: Maggio (Napoli), Ranocchia (Inter), Santon (Cesena), Aquilani (Juventus), Marchisio (Juventus), Mauri (Lazio), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Inter), Nocerino (Palermo), Parolo (Cesena)
Csatárok: Cassano (Milan), Gilardino (Fiorentina), Giovinco (Parma), Matri (Juventus), Pazzini (Inter), Rossi (Villarreal)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik