Palermo: 14 év után távozik a Baloghot a klubhoz hozó, „edzőfaló” elnök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 16:17
Maurizio Zamparini, az olasz élvonalbeli Palermo labdarúgócsapatának elnöke a 2015–2016-os idény után eladja a klubot, amelyet 2002 óta vezet.

„Két hónapom van még az olasz futballban, és aztán vége, abbahagyom. Kifárasztott a labdarúgás. Örülnék annak, ha a klub új tulajdonosai palermóiak lennének” – idézi az olasz futball legnagyobb edzőfalójának számító Zamparinit a Reuters hírügynökség.Zamparinit a Reuters hírügynökség.

A szicíliai klubnál 2002 óta harmincöt edzőváltás volt, a 2015–2016-os szezon pedig még a megszokottnál is kaotikusabb: a Palermo Giuseppe Iachinivel kezdte az idényt, majd őt Davide Ballardini követte, aztán ideiglenesen jött Fabio Viviani, Giovanni Tedesco és Giovanni Bosi, visszajött Iachini, és még említsük meg Guillermo Barros Schelottót, aki edzői papírok hiányában nem tudott leülni a (meglehetősen ingatag) kispadra.

Jelenleg Walter Novellino irányítja a kieső, 18. helyre süllyedt Palermót, amelyben Balogh Norbert személyében magyar légiós is szerepel. A DVSC-től szerződtetett támadó átigazolásában kulcsszerepe volt Zamparini elnöknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik