nemzetisport.hu 2019.06.20 17:50 Frissítve: 2019.06.20 18:12

Olaszország: Sacchi Sarri kinevezéséről és a magyar válogatottról is beszélt

Mint ismert, Maurizio Sarrit nevezte ki új vezetőedzőjének a Juventus. Arrigo Sacchi, a Milan és az olasz válogatott korábbi szakvezetője úgy véli, a torinói gárda nagyon jól járt Sarrival, akivel olyan lehet, mint az ő legendás Milanja volt.

Sacchi szerint a Juventus olyan lehet Sarrival, mint az ő legendás Milanja volt (Fotó: AFP)Sacchi legszebb időszakát edzőként a Milannál töltötte, két BEK-et, két európai Szuperkupát, két Interkontinentális Kupát, egy bajnoki címet és egy Olasz Szuperkupát nyert, a nemzeti együttessel pedig 1994-ben vb-döntőig jutott.

„Ez forradalmi lépés – mondta Sacchi Sarri kinevezéséről. – Ha Agnellinek lesz türelme, és megadja a segítséget az edzőknek – merthogy problémák lesznek majd –, akkor a Juventus a játékosállomány minőségével olyan lehet, mint anno az Ajax és a Milan, vagy mint néhány évvel ezelőtt a Barcelona volt.”

Sacchi ezt követően az 1989-ben minden nemzetközi trófeát megnyerő Milanjáról is beszélt a Tutto Mercato Web rádiójának. Kiemelte, hogy annak idején ő teljesen ismeretlen volt, aki a futballnak élt, a csapata pedig olyan volt, amelyben mindenki egymásért, senki sem önmagáért játszott. Beszélt azokról a csapatokról is, amelyek nagy hatással voltak rá a pályafutása során, így többek között a legendás magyar válogatottról is.

„Azok a hősök, akik megteszik, amit tudnak. Mindenki jó volt, mindenki egymásért küzdött. Ha az olasz válogatott úgy épült volna fel, mint az a Milan, akkor biztosan jobb lett volna a helyzet. A különbség nem a győzelem, hanem a siker elérésének módja. Imádtam a magyar válogatottat (nyilván az Aranycsapatra gondolt – a szerk.), a Real Madridot és az Ajaxot, minden olyan csapattal együtt, amely támadófutballt játszik. Manapság azt próbáljuk másolni, ami éppen divatos, meggyőződés és tudás nélkül” – tette hozzá.

2019.07.22 09:13:06

Olasz labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

Kérdés, hogy az őszi szezonban melyik klubban futballoznak a Serie A magyarjai.

2019.07.16 14:36:42

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Újraírja a farkastörvényeket az új, portugál alfa-hím, Dzeko és Zaniolo is mehet.

2019.07.15 22:13:29

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szerb mentalitás az élet igenlésében is megnyilvánul.

2019.07.10 15:23:20

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Most Conte és Marotta lát neki az Internazionale újjáépítésének, röpülnek is a régi sztárok Milánóból.