Olaszország: Mancini hálameccsel tisztelegne az orvosok előtt

Vágólapra másolva!
2020.03.24. 07:11
null
Mancini hálameccsel tisztelegne az orvosok előtt (Fotó: AFP)
Roberto Mancini szövetségi kapitány a pályán, válogatott mérkőzéssel mondana köszönetet az egészségügyi dolgozóknak.    

 

Látva az Olaszországot minden más országnál fokozottabban sújtó koronavírus-járvány elleni áldozatos harcot, különleges kezdeményezéssel állt elő Roberto Mancini. Az olasz válogatott szövetségi kapitánya úgy érzi, a „frontvonalban harcolók”, vagyis az egészségügyben dolgozók megérdemelnék, hogy a veszélyhelyzet majdani lezárultával a labdarúgás szereplői is kifejezzék nekik hálájukat.

„Amikor véget ér a szomorú történet a koronavírussal, mérkőzést kellene játszania az olasz férfi és az olasz női válogatottnak az orvosok és ápolók csapata ellen – vezette fel javaslatát az 55 éves edző. – Szép esemény kerekedhet belőle. Beszélek a szövetség elnökével, meglátjuk, kivitelezhető-e. Nehéz pillanatokat élünk meg most, sok olaszhoz hasonlóan én is nyugtalanul és elkeseredve figyelem az eseményeket. Borzalmas látni, ami Bergamóban, Bresciában, Milánóban történik. Mégis úgy gondolom, büszkék lehetünk, mert nekünk, olaszoknak vannak a legjobb orvosaink, köszönettel tartozunk nekik. Hogy a futballélet elkésett-e az óvintézkedésekkel? Szerintem kicsit mindenki elkésett, nemcsak a sport közegében, ahol kétségtelenül egyesek gondolhatják, hogy fiatalok, életerősek, rajtuk nem fog semmilyen betegség. De ha körbenézek, külföldön is azt látom, mindenütt némi lemaradással próbálják féken tartani a vírust.”

A Rai 2 televíziós csatornának adott nyilatkozatában Mancini arról is beszélt, fennáll-e a veszélye a 2019–2020-as Serie A-idény végleges lefújásának. Mint ismert, a versengés csak szünetel az óvintézkedések miatt, a tervek szerint az Európa-bajnokság elhalasztása miatt felszabadult júniusi időszakban hoznák be a lemaradást.

„Várjunk még egy kicsit ezzel, nem láthatjuk, miként alakulnak az események – mondta az olasz válogatott vezetője. – Most még egyik csapat sem edz, és gondolom, jó darabig várnak is mindenhol az újrakezdéssel. Előbb-utóbb azonban az életnek muszáj visszazökkennie a rendes kerékvágásba, még ha eleinte nem is lesz könnyű. Reméljük, a Jóisten segítségével és sok türelemmel minél hamarabb kilábalunk ebből az időszakból.”

Olaszországban számos labdarúgó szervezetében kimutatták a vírust, megfertőződött mások mellett Daniele Rugani (Juventus), Blaise Matuidi (Juventus), Paulo Dybala (Juventus), Dusan Vlahovics (Fiorentina), Patrick Cutrone (Fiorentina), Germán Pezzella (Fiorentina), Manolo Gabbiadini (Sampdoria), Albin Ekdal (Sampdoria), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Fabio Depaoli (Sampdoria), Daniel Maldini (Milan), valamint a „kis Maldini” édesapja, Paolo, a milánói klub 51 éves korábbi klasszisa is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik