Olaszország: letörték a falba fúródott repülő vezérsíkját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 15:04
null
Az emlékmű akkor és most (toronews.net)
Az éjszaka leple alatt súlyosan megrongálták Borgaro városában a Torino legendás futballcsapatának tiszteletére állított emlékművet.

 

 

A Grande Torinónak (Nagy Torino) nevezett társaság egymás után négyszer nyerte meg az olasz élvonalbeli bajnokságot, a diadalsorozatnak csak az 1949. május 4-én történt repülőszerencsétlenség vetett véget. A csapatot szállító gép a Torinóhoz közeli supergai dombon lévő, 672 méterrel a tengerszint fölé magasodó bazilikának csapódott. A Torino gálamérkőzésről tért haza Lisszabonból, és a nem sokkal a leszállás előtt bekövetkező katasztrófában 31 ember vesztette életét, köztük 18 labdarúgó.

A Torinótól 10 km-re fekvő, 12 ezer lakosú Borgaróban egy falba fúródott repülőgépet ábrázol az emlékmű, amelyet szerdáról csütörtökre virradó éjjel vandálok rongáltak meg. Konkrétan a vezérsíkot alkotó elemeket törték le.

Az emlékművet korábban éles bírálatok érték a szurkolók részéről, akik szerint az „alkotás” nélkülöz mindenféle tiszteletet. A tiltakozások eredményre vezettek, nemrég ugyanis Borgaro városvezetése és a Toro Club Borgaro Granata nevű szurkolói csoport megállapodott egymással az emlékmű átalakításáról. A vandálok nem bírtak addig várni…


Van, aki szerint így hitelesebb az emlékmű (toronews.net)
Van, aki szerint így hitelesebb az emlékmű (toronews.net)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik