HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.18 14:06 Frissítve: 2018.05.18 14:36

Olaszország: ezért vonult vissza Andrea Pirlo

Tavaly novemberben, az észak-amerikai bajnokság, az MLS idényének végén a New York City FC-ből vonult vissza Andrea Pirlo, aki azóta viszonylag ritkán szólalt meg a sajtóban, ám most a Vanity Fair magazinnak adott hosszú interjújából kiderül, hogy miért is döntött úgy 38 évesen, hogy befejezi aktív pályafutását – ahogy arra is fény derül, hogy ki volt az a trénere, aki egyszerűen csak Idiótának szólította a világbajnok futballistát.

HIRDETÉS

 

Contétől sokat tanult Pirlo (Fotó: AFP)

Andrea Pirlo 1997-től megszakítás nélkül 18 szezonon keresztül futballozott az olasz élvonalban, aztán pályafutása végéhez közeledve –  miközben az Internél, Milannál és a Juventusnál is megfordult –, 2015-ben az amerikai profi bajnokságban szereplő New York City FC-hez igazolt. Itt fejezte be 2017-ben, miután 62 mérkőzésen lépett pályára három szezon alatt az amerikaiaknál – miközben „legsűrűbb” idényében tíz évvel korábban, 2006–07-ben 52 mérkőzésen lépett pályára a Milanban, plusz még hétszer a válogatottban.

„Nem akartam, hogy odáig eljussak, hogy miután elrontok egy passzt vagy egy lövést, a lelátókon ülőktől azt lássam s halljam, hogy mutogatnak rám, és olyanokat mondanak, hogy ez a Pirlo már megöregedett, ennek már vége, ez már kifújt. Ezt nem tudtam volna elviselni” – jelentette ki Pirlo a Vanity Fair magazinnak, s a lap hasábjain azt is elárulta, mi lett volna, ha nem futballista lett volna.

„Igazából nem volt B-tervem, hogy mi lesz, ha nem leszek focista. Onnantól kezdve, hogy a testvéremmel egy rongylabdával elkezdtünk rugdosni, nem nagyon volt más opció. Mindig is azt gondoltam, hogy a labdarúgás a végzetem. Ami a jövőt illeti, rengeteg időm van végiggondolni, hogy mihez kezdjek magammal. Egyelőre élvezem, hogy a családommal tölthetem az időmet. Az edzősködés nem lenne rossz ötlet, de egyelőre nincs licencem” – mondta Pirlo.

A lap kérésére Pirlo arról is beszélt, hogy melyik edzőjének mit köszönhet, és sokakat kiemelt, ám akadt egyvalaki, akire igencsak meglepő dolog miatt emlékszik.

„Rengeteg kiváló edzővel volt dolgom. Carlo Mazzone volt az, akinek a posztomat köszönhettem, ő rendelt vissza a védők elé irányítót játszani, mert a támadók mögött Roby Baggio játszott. Carlo Ancelotti olyan volt, mintha a testvérem lenne, Antonio Conte mégis túltesz mindenkin, tőle tanultam a legtöbbet. Minden edzőmtől kaptam valamit, az angol Roy Hodgson az Internél például Pirlának szólított (ami olaszul kb. idiótát jelent – a szerk.), de állítása szerint nem nagyon beszélte az olaszt” – árulta el Pirlo.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

2018.08.25 10:27:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A gyenge kezdés után a torinóiak Pjanic és Mandzukic találatával bedarálták ellenfelüket.

2018.08.23 09:32:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„Az öltözködés, a megjelenés fontos része a kultúránknak, mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS