Olaszország: diplomáciai ügy lett a Del Piero-igazolás

Vágólapra másolva!
2014.08.30. 07:58
Jelentős politikai visszhangja volt Olaszországban Alessandro Del Piero Indiába szerződésének: a Bp. Honvéd által is megkörnyékezett 39 éves olasz csatárt Giorgia Meloni korábbi ifjúsági és sportminiszter felszólította, a két ország közötti diplomáciai feszültség miatt ne írjon alá a Delhi Dynamos csapatához.
Del Piero függetleníti magát a napi politikától (Fotó: Reuters)
Del Piero függetleníti magát a napi politikától (Fotó: Reuters)

 

Olaszország azért akar nyomást gyakorolni Indiára, mert az ázsiai ország nem hajlandó kiadni a két olasz tengerészt, aki tévedésből lelőtt két, kalóznak nézett indiai halászt.

„Nem ellenséges országba megyek – válaszolta a kérésre Del Piero. – Nem szeretném, hogy eszközként használják fel a szerepemet, és a sport megosszon ahelyett, hogy egyesítene. Tudom, a döntésem vitát gerjesztett a két ország viszonya és a tengerészek ügye miatt, de nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, aki Indiával kapcsolatba került a munkája miatt. Tisztában vagyok azzal, hogy tevékenységemnek szélesebb közvetítő hatása is van, örömmel elfogadom a szerepemmel járó felelősséget. Olaszként nem vagyok közömbös honfitársaim és a tengerészeink esete iránt, remélem, rendeződik a sorsuk. Ám én labdarúgó vagyok, futballozni megyek Indiába.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik