Olasz Szuperkupa: sanghaji furcsaságok és Juventus-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.08. 15:55
A Juventus Mario Mandzukic és Paulo Dybala találatával 2–0-ra legyőzte Sanghajban a Laziót, így elhódította az Olasz Szuperkupát.

Különleges helyszínt választottak a szervezők a találkozó helyszínéül, a bajnok és kupagyőztes Juventus Sanghajban nézett farkasszemet a kupadöntős Lazióval, és már a kezdés előtt akadt egy hatalmas probléma. már a kezdés előtt akadt egy hatalmas probléma.

A Sanghaj Stadion kívülről ugyanis remekül mutat, maga a pálya azonban a két olasz csapat szerint vállalhatatlan állapotban volt a kezdőrúgás előtt. A Football Italia értesülései szerint a fű minősége miatt mindkét együttes reklamált a szervezőknél, akik különös módját választották a gyepszőnyeg renoválásának: ahol kikopott a talaj, oda frissen vágott füvet szórtak.

A pályával – is – akadtak gondok (Fotó: Twitter)
A pályával – is – akadtak gondok (Fotó: Twitter)

Bár a hírek szerint mind a 40 ezer belépő elkelt a találkozóra, kisebb meglepetésre a lelátók mégsem teltek meg Kínában a nagy meccsre.

A kezdeti nehézségek ellenére azért útjára indult a labda Sanghajban, a felek azonban nem igazán erőltették meg magukat.

Az első félidőben a Lazio futballozott lelkesebben, valódi nagy lehetőség azonban nem akadt egyik csapat előtt sem. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a közvetítők – akik szinte végig egyetlen kézi kamerával követték a találkozót – sem voltak a helyzet magaslatán, az első játékrészt ugyanis a futó óra szerint a 44. percben fújta le a játékvezető.

A rövid szünet után ott folytatták a felek, ahol abbahagyták, egyik gárda sem izzadt meg túlzottan, az immár 10-es mezben futballozó Paul Pogba villanása viszont kis híján így is eldöntötte a meccset. A francia előbb Mandzukicnak adott tökéletes labdát, majd 25 méterről bombázott – gól végül egyikből sem lett, előbbi helyzetnél Marchetti védett, utóbbinál pedig a kapufa.

A két kimaradt lehetőség ellenére előnybe került a Juventus: a 69. percben Stefano Sturaro tekert középre a jobb szélről, bent pedig az Atlético Madridtól szerződtetett Mario Mandzukic mindenkinél magasabbra emelkedett, és a kapuba bólintott közelről (1–0).

Mandzukic előbb nagyot hibázott, majd betalált, kupagyőztes a Juve (Fotó: Reuters)
Mandzukic előbb nagyot hibázott, majd betalált, kupagyőztes a Juve (Fotó: Reuters)

Kevesebb mint öt perccel később jött a második is, Paul Pogba passzolt a második hullámban érkező, csereként beálló Paulo Dybalának, aki kapásból a léc alá vágta a labdát (2–0).

A hajrában már csak a cserék miatt izgulhattak a nézők a Sanghaj Stadionban; megőrizte kétgólos előnyét a Juventus, amely így kupagyőzelemmel indította a 2015–2016-os idényt.

OLASZ SZUPERKUPA
Juventus–Lazio 2–0 (0–0)

Sanghaj, Sanghaj Stadion. V: Banti (olasz)
JUVENTUS: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Cáceres, Evra – Sturaro (Pereyra, 90.), Marchisio, Pogba – Mandzukic (F. Llorrente, 80.), Coman (Dybala, 61.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
LAZIO: Marchetti – Baszta, De Vrij, Gentiletti, Radu – Onazi, Biglia, Cataldi (Kishna, 75.) – Candreva, Klose (Djordjevics, 62.), Anderson (Morrison, 87.). Vezetőedző: Stefano Pioli
G: Mandzukic (69.), Dybala (74.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik