Ronaldo gólja döntött, megvan a portugál első juvés trófeája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.16. 18:30
null
Cristiano Ronaldo ezt is eldöntötte (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo fejes góljával a Juventusé lett a 2018-as olasz Szuperkupa, amelyet a Milan ellen hódított el az olasz bajnok, Szaúd-Arábiában, Dzsiddában.


OLASZ SZUPERKUPA
Juventus–Milan 1–0 (0–0)
Dzsidda, Abdullah király-stadion.V:Banti (olasz)
Juventus:
Szczesny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Bentancur (Bernardeschi, 86.), Pjanic (Can, 65.), Matuidi – Douglas Costa (Khedira, 90.), Dybala, C. Ronaldo. Vezetedző:MassimilianoAllegri
Milan: G. Donnarumma – Calabria, C. Zapata, Romagnoli, R. Rodríguez – Kessié, T. Bakayoko, Paquetá (Borini, 70.) – Castillejo (Higuaín, 70.), Cutrone (A. Conti, 80.), Calhanoglu. Vezetőedző: Gennaro Gattuso
Gólszerző: C. Ronaldo (61.)
Kiállítva: Kessié (74.)

Nem újdonság a más kontinensre exportált olasz Szuperkupa, 1989 óta ez már a tizenegyedik alkalom volt, hogy az olasz bajnok és a kupagyőztes (vagy az Olasz Kupa döntőjének vesztese és az ott is győztes bajnok, mint esetünkben) külföldön küzd meg egymással.

Az Egyesült Államok, Líbia, Kína és Katar után most debütált a sorozatban Szaúd-Arábia, és a találkozó előtt a legtöbb figyelem természetesen a Juventus által tavaly nyáron a Milannak idei vásárlási opcióval kölcsönadott, de magát (és a társakat...) Milánóban rosszul érző Gonzalo Higuaínra irányult, aki azonban a kispadon kezdte a mérkőzést, mert belázasodott.

Nyilvánvaló volt már a kezdés előtt, hogy a rangadó nagy nyertese az Olasz Labdarúgó-szövetség, amely húszmillió eurót kapott a meccs Dzsiddába „küldéséért”, a két csapat pedig 3.15-3.15 millió euróval gazdagodott a részvételért.

Higuaín mellett természetesen legtöbbször Cristiano Ronaldóról beszéltek az emberek az összecsapás előtt, aki az első juventusos címéért hajtott: az első félidőben nem sok sikerrel, mert Alessio Romagnoli egyetlen alkalmat kivéve levette őt a pályáról. Akkor még hibázott a portugál, a szünet után már nem: Miralem Pjanic zseniális emelésére nem számított a védő, Ronaldo közeli fejese pedig átsuhant Gianluigi Donnarumma keze között. 1–0!


Paulo Dybala egy lesgólig, Patrick Cutrone a léc megdöngetésééig jutott, majd Gennaro Gattuso a pályára küldte a Higuaín, Fabio Borini támadó kettőst, csakhogy Franck Kessié teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt az addig sem szuper színvonalat hozó mérkőzés: egy kisebb lehetőség még adódott a Milan előtt, de szilárdan állt lábán a Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini védőpáros.

PERCRŐL PERCRE

Rekorder a Juve: ez a nyolcadik olasz Szuperkupa-aranya

Négy liga, négy Szuperkupa



95. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

94. perc Na, még másfél perc. Paulo Dybala is kap egy sárgát, odarúgott finoman Higuaínnak a felezőnél. Donnarumma ívelése Chiellini fején csattan.

90. perc
Öt perc a ráadás! Ennek örömére Dybala passzát Ronaldo kissé balról jobbal 15-ről kapura lövi, Donnarumma balra eldőlve véd.

90. perc Sami Khedira váltja.

Costa már csak sántikál, csere lesz.

87. perc Zapata elől mentenek Bonucciék az ötös előtt az utolsó pillanatban, Can becsúszva szereli Contit a kapu előtt. Ricardo Rodríguez meg ellöki a nyakánál fogva Costát, sárga lap.

 

 





86. perc Federico Bernardeschi be, a sántikáló Bentancur le.


Paulo Dybala lehet a sorozat társgólkirálya, ha betalál, felzárkózva Samuel Eto’o, Alessandro Del Piero, Carlos Tévez és Andrij Sevcsenko mellé. Giorgio Chiellini és Gonzalo Higuaín 2-2 találatnál jár, nekik egy dupla kellene az élmezőny éléhez.

82. perc Davide Calabria kap sárgát Costa feldöntéséért.

81. perc
Calhanoglu újra célt téveszt jobbal a 16-os elől.

79. perc Andrea Conti be, Cutrone le. Az utolsó mai milanos csere.

77. perc
Alex Sandro bal oldali, ballábas beadása megpattan Calabrián, és majdnem a rövid sarokba pottyan, de Donnarumma egy egyedi, előrevetődéses mozdulattal ment végül.

Ronaldo 30. kupadöntős meccsén a 19. gólját szerezte.

73. perc Franck Kessié is kap egy sárgát, csúnyán letalpalta Cant. Lehet piros is? VAR! BEZONY, PIROS!


70. perc Gonzalo Higuaín bejön Castillejo helyére, Fabio Borini pedig Paquetát váltja.

68. perc
Ez tuti: Matuidi és Dybala háromszögezése zseniális gólba torkollik, de les. Videobíró... les.

67. perc Ronaldo nagyot esik az ötös és Paquetá előtt, tovább!

Esküszöm, azt hallottuk, hogy Höwedes ment le a helyi bemondó szerint.

65. perc Emre Can be, a zseniális passzt adó Pjanic le.

A Juve és a Milan is 7-7 alkalommal nyert a sorozatban, ők a rekorderek együtt. Nem sokáig...

Nem volt les, inkább potya, a kapus két keze között ment át a labda.

61. PERC VEZET A JUVENTUS! Pjanic a 16-os elől jobbal Romagnoli fölött CRISTIANO RONALDO elé ível, a portugál meg az ötösről a kapu közepébe fejel. Donnarumma majdnem elérte, de csak majdnem. 1–0!

59. perc Dybala passzával megveri CR a balon Calabriát, majd jobbal 12-ről kapura lő, Donnarumma kiöklözi a fejéhez tartó labdát. Calhanoglu válaszként jobbal 31-ről a bal alsó mellé teker.

56. perc
A Cutrone indította Paquetá ballábas, 24 méteres lövését Chiellini blokkolja.

A 30 eddigi olasz Szuperkupa-meccsből 8 is orosz rulettben dőlt el. Kettő a Juve és a Milan között... Többet nem is vívtak egymással!

53. perc
Costa beadása elsuhan Ronaldo és a jobb sarok mellett, majd Costa szép megindulása után CR elől mentenek az ötös előterében, szabályosan. VAGY NEM? A labda Zapata maga mellett tartott kezén csattan. Matuidi beadása meg Zapatáé.

50. perc Sok pontatlan passz és egy pocsék korner.

48. perc LÉC!
A pontatlan Cutrone elől ment Bentancur, de Cutronéé a labda, aki kissé jobbról ballal elképesztő erővel a lécre lő! Nem sokkal a jobb felső sarok mellé.

47. perc Bakayoko ellöki a 16-os előtt Ronaldót, a szabadrúgás azonban pontatlan.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!


Nagy csata, ritkán ilyen magas szinten (Fotó: AFP)
Nagy csata, ritkán ilyen magas szinten (Fotó: AFP)


A Milanról pedig EMITT!

Minden hír a Juvéről ITT!

Ebben az idényben másodszor nem lőtt a kapu felületér a Juve.

A calciomercato.com szerint a Juve a télen nem szívesen adná kölcsön máshová, a milánóiak pedig nem akarják most elengedni, csak ha megtalálják az utódját, így nem tudni, mikor vált klubot. Ne feledjük, a milánóiak pénzbüntetéssel megúszták a pénzügyi fair play szabályzat áthágását, de nagyon oda kell figyelniük a költekezésre. Más lapértesülések szerint egyéb belső feszültségek is nehezítik a Milan helyzetét, mivel Leonardo és a decemberben kinevezett ügyvezető, Ivan Gazidis viszonya nem felhőtlen, miután utóbbi sportvezető megtorpedózta Cesc Fabregas és Zlatan Ibrahimovic szerződtetését.


A La Gazzetta dello Sport szerint a Milan sportstratégiai és fejlesztési igazgatója, Paolo Maldini, valamint a sportigazgató Leonardo el sem utazott a Szuperkupa-mérkőzésre, a lap szerint éppen azért, mert az erősítésen dolgoznak. Krzysztof Piateket nézte ki a Milan Gonzalo Higuaín helyére, de több tényező is nehezíti a klub helyzetét. Mi is beszámoltunk róla, hogy Higuaín mintegy fél év elteltével már elvágyódik a Milantól, amely az idény végéig vette kölcsön a Juventustól, a Chelsea pedig szívesen megvenné. Az argentint állítólag feldühítette, hogy a korábbi ígéretek ellenére pénzügyi nehézségei miatt a Milan szinte biztosan (főleg ha a csapat nem jut be a Bajnokok Ligájába) nem szerződteti végleg a nyáron.


46. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Samu Castillejo kap sárgát Matuidi felrúgásáért.

45. perc
Chiellini menti Cutrone elől Paquetá balos beadását, majd nem figyelnek a bekkek, Calhanoglu meg a 16-os bal sarka elől jobbal laposan kapura lő, balra elvetődve véd azonban Szczesny.

44. perc Miralem Pjanic kap sárgát, becsúszva megröptette Calhanoglut.

41. perc Castillejo menti jobbhátvéd posztján Alex Sandro ballábas, 22 méteres lövését, majd Costa bal oldali beadását Ronaldo estében nem sokkal teszi a jobb felső mellé, jobbal. Az ötös jobb sarkáról: ZICCER!

40. perc Dybala jön ennek örömére egy ballábas szabadrúgással, Ronaldo ballal lőne 10-ről, kapásból, de nem hagyja ezt az őt megelőző Romagnoli.

1989 óta ez a 10. nem olaszországbeli Szuperkupa-meccs.

36. perc Pjanic jobbal 23-ról lágyan a léc fölé tekeri Costa jobbról érkező lapos beadását. Cancelo közelebbi lövését meg blokkolja Romagnoli.

Hogy miért kispados Higuaín? Lázas. De talán lázasan szeretne bizonyítani.

34. perc
Gól! Lesgól, Kessié mellől Matuidi a jobb alsóba lő, de lesen kapta a Pjanic-labda az ötös előtt.

30. perc
Calhanoglu szögletét elvéti középen Castillejo, kontra, pocsék Ronaldo-beadás és még rosszabb Kessié-fejes, az érkező Chiellini azonban jobbal 18-ról a léc fölé lő!

28. perc
Costa csele jó a jobbon, ballábas beadása magas az ötösön egyedül álló Ronaldónak.

26. perc Alex Sandro hátulról odalép Castillejo Achillesére, sárga lap ez is. Jogos ez is.

24. perc
Calhanoglu 16-os előtti szabadrúgása Dybalán csattan. A kornert csúnyán elméri Szczesny, de kisegíti Bakayoko, aki nem éri el sarokkal a labdát az ötös bal sarka előtt, majd Castillejo lő ballal centiméterekkel a jobb felső sarok mellé, kissé jobbról, 18 méterről.

21. perc Hakan Calhanoglu hátulról megrúgja Bentancurt, röppen egy sárga lap.

19. perc Dybala ad be ballal egy szabadrúgást a 16-os vonala elől, de ment Ronaldo elől fejjel Romagnoli. Costa passzát nem sokra rá Dybala balról ballal feladja a kapusnak.

16. perc HELYZET!
Costa háromszögez szépen a felfutó Cancelóval, majd az ötös jobb sarka elől jobbal nem sokkal lő a túlsó alsó mellé a jobbhátvéd. Donnarumma hatalmasat vetődve biztosított.

12. perc De nem, folytatja, Calhanoglu lövéssel köszönti, ballal 28-ról a bal felső mellé talál.

9. perc
Alakul ez: Bentancur nagyot rúg Bakayokóba. Csere lesz, alighanem.

8. perc
Calhanoglu elszabadul Chiellini mellett, de pontatlan a balról érkező Paquetá-beadás.

7. perc Costa ad be balról szépen, de igen pontatlan a Dybala-fejes.

4. perc Helyzet! Cancelo szépen megy el a jobbon, visszapasszát Costa nem sokkal teszi jobbal a léc fölé! Donnarumma rajta volt.

2. perc Calhanoglu beadása Chiellinié, közben szurkolói rendbontás. Aztán jöhet a Calabria-bedobás, Bonucci kifejeli.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A torinóiak fekete-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek piros-fekete mezben és fekete nadrágban.

A torinóiaktólMario Mandzukic, Andrea Barzagli, Medhi Benatia és Juan Cuadrado sérült, a milánóiaktólLucas Biglia, Giacomo Bonaventura és Mattia Caldara maródi, Suso eltiltott.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség 20 millió eurót kap a dzsiddai rendezésért, a két klub 3.15-3.15 millió eurót. Ennyit a miért éppen itt-ről...

Hogy Bonucci nem a levegőbe beszél, arról már hétfőn megbizonyosodhattak a Milan tréningjére figyelemmel követők. Rino Gattuso elszántságáról árulkodó tény, hogy intenzív edzést vezényelt Dzsiddában, és nem is kímélte sajátjait. Igaz, előbb Higuaín rúgta fel mesterét, aki a védőkön töltötte ki dühét: legszebb játékoséveit idézve, önmagát sem féltve szerelte le labdarúgóit. „Szeretem a kemény és férfi as labdarúgást, csak így lehetünk sikeresek a Juventus ellen – jelentette ki a Milan 41 esztendős szakvezetője. – Massimiliano Allegri gárdája a mumusunk, de nem foglalkozunk a múlttal. Egy találkozón bármelyik csapat le- győzhető, és mi arra törekszünk, hogy meglepetést szerezzünk.”

„Higuaín remek támadó, élmény nézni a játékát – mondta Leonardo Bonucci, a Juventus középhátvédje. – Átérzem a helyzetét, hiszen én is futballoztam korábban a Milanban, nehéz az embernek egykori csapata ellen szerepelni. Kedvező előjellel várjuk az összecsapást, szeretnénk az év első kupáját elhódítani. Tiszteljük a vetélytársunkat, de
a Juventusnak csupán a győzelem elfogadható. Gennaro Gattuso vezetőedző jó munkát végez az együttesnél, játékosai átvették a stílusát, harapós kutyaként rontanak a riválisokra. Nekünk is vigyáznunk kell, nem hibázhatunk.”Mindemellett a jövője is beszédtéma, napok óta a távozása a fő téma az olasz sportsajtóban. A Chelsea hiába ajánlotta fel Álvaro Morata játékjogát csereüzlet keretében a Juventusnak, Massimiliano Allegri vezetőedző számít Higuaínra a nyártól. A londoniakat irányító Maurizio Sarri ennek ellenére mindent megtesz, hogy Angliába csábítsa az argentin gólvágót.

Higuaínról már többször bebizonyosodott, hogy nem a nagy pillanatok embere, ezt igyekszik megcáfolni szerdán a szaúd-arábiai Dzsiddában rendezendő Szuperkupa-meccsen.

Gonzalo Higuaín a Szuperkupa-mérkőzésen feledtetné novemberi teljesítményét. A Juventustól érkezett kölcsönbe a Milanhoz, és a bajnokságban rettenetesen szerepelt a torinóiak ellen: tizenegyest rontott, illetve piros lapot kapott a 2–0-s Juve-győzelemmel záruló összecsapáson. Az argentin csatár a hajrában szabálytalankodott Medhi Benatiával szemben sárga lapot érően, ezek után Paolo Mazzoleni játékvezetővel perlekedett, amiért megkapta a pirosat.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A JUVENTUS-–AC MILAN OLASZ SZUPERKUPA-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik