Olasz Kupa: döntős a Milan, vége az Alessandria meséjének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.01. 23:01
null
Nem kellett izgulni a Milan-drukkereknek, csapatuk magabiztosan lépett tovább a döntőbe (Fotó: AC Milan)
Elsőként az AC Milan jutott be a labdarúgó Olasz Kupa döntőjébe, miután az idegenbeli 1–0 után a San Siróban 5–0-ra legyőzte a harmadosztályban szereplő Alessandriát.

Az első mérkőzésen megszerzett minimális Milan-előny már előrevetítette, hogy sok jó nem vár a remek menetelést bemutató, harmadik ligás Alessandriára, és a második meccs be is igazolta a papírformát: a milánóiak simán győztek és jutottak be a döntőbe. Az Alessandriának marad az emlék, no meg az, hogy a hírhedten kiscsapatellenes kupakiírással egészen az elődöntőig tudtak dacolni.

A vendégcsapatot közel tizenötezer drukker kísérte el a San Siróba, hogy lássa a menetelés utolsó felvonását, és bár titkon reménykedtek benne, hogy nem ez lesz a végső harc, a Milan már az első félidőben mindent eldöntött. Jérémy Ménez a 20. és a 39. percben is betalált, a francia két gólja között pedig Alessio Romagnoli is gólt szerzett, így a vörös-feketék magabiztos, 3–0-s előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második félidőben az eredmény még kétszer változott – Romagnoli is duplázni tudott, majd a végén Mario Balotelli is beköszönt –, az AC Milan kettős győzelemmel, 6–0-val jutott tovább az elődöntőből, és várhatóan a Juventusszal vívja a finálét – a torinóiak 3–0-ra nyerték meg az Inter elleni párharc első csatáját. A döntőt május 21-én a római Stadio Olimpicóban rendezik meg.

OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
AC Milan–Alessandria (III. ligás) 5–0
(Ménez 20., 39., Romagnoli 24., 81., Balotelli 89.)
Továbbjutott: az AC Milan, 6–0-s összesítéssel.
A DÖNTŐBEN
Május 21., Róma, Stadio Olimpico: AC Milan–Juventus/Internazionale

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik