nemzetisport.hu 2019.05.15 20:35 Frissítve: 2019.05.15 23:08

Olasz Kupa-döntő: a Lazio otthon tartotta a trófeát

A házigazda Lazio legyőzte az Atalantát a labdarúgó Olasz Kupa Rómában rendezett döntőjében, ezzel 2013 után újra diadalmaskodott a csapat ebben a sorozatban. 

A csereként beállt Szergej Milinkovics-Szavics döntötte el a Lazio javára a finálét (Fotó: AFP)
OLASZ KUPA
DÖNTŐ

Atalanta–Lazio 0–2 (Sz. Milinkovics-Szavics 82., J. Correa 90.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT! 

Ezt megelőzően 1996-ban járt az Olasz Kupa döntőjében az Atalanta, olyan spílerekkel a fedélzeten, mint az uruguayi védőkettős, José Herrera és Paolo Montero, Domenico Morfeo vagy Sandro Tovalieri, de kikapott az akkor még kétfelvonásos fináléban a Stefan Schwarz, Rui Costa, Gabriel Batistuta légióstrióval felálló Fiorentinától – a Lazio 2013-ban nyerte meg utoljára a kupát, a Roma ellen, még a Federico Marchetti, Lorik Cana, Cristian Ledesma, Antonio Candreva, Hernanes, Ogenyi Onazi, Miroslav Klose, Stefano Mauri-féle csapattal.

Hazai pályán mindenki Lazio-támadásokat várt a mérkőzés elejére, de sokkal veszélyesebben rohamozták a Lazio-ultrák a mérkőzés előtt a rendőröket, mint az első félidőben az ellen kapuját a világoskék-fehér mezesek, akik a szünetig csak egy pontatlan Lucas Leiva-fejest tudtak felmutatni gólhelyzetként.

Bezzeg a vendégek! Mire eloltották a rendőrautókat a stadion előtt, a kolumbiai Duván Zapata egymaga mesterhármasig juthatott volna, ha kicsit pontosabb, Marten de Roon első lövését pedig a kapufa hárította, a másodikat a hősiesen bevetődő Francesco Acerbi. Nem csoda hát, ha a római mester, Simone Inzaghi még az első félidőben lecserélte egyik védőjét.

A szünet után meg a formán kívül futballozó Ciro Immobilét hívta le a pályáról, de a kilátástalan mezőnyjátékon ő sem segített, majd Alejandro Gómez „nullszögös” kapufája után pályára küldte az egykori remek csatár a sérüléséből frissiben felépült Szergej-Milinkovics Szavicsot is.

Aki gyorsan eldöntötte a finálét egy remekbe szabott fejes góllal, majd a kilencvenedik percben egy kontra után még Joaquín Correa is betalált: otthon tartotta a trófeát a Lazio.

Az Atalanta 1963 óta nem nyert Coppa Italiát, az egy idényen át az Atalantát is erősítő Simone Inzaghi játékosként a Lazióval háromszor diadalmaskodott ebben a sorozatban – az újabb arany minden bizonnyal megmentette most az állását.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT! 


 

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.

2020.02.13 20:05:29

Olasz labdarúgás B. J.

Jobban kezdett az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán a házigazda, de emberhátrányban elfogyott az előnye.

2020.02.12 14:43:54

Olasz labdarúgás H. D.

A kupaelődöntő első felvonásán többet támadtak a milánóiak, de Fabián Ruiz bombája döntött.