Olasz Kupa: a Lazio nyert Milánóban, döntő a jutalma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 22:46
null
Joaquín Correa gólja döntőt ért a Laziónak (Fotó: AFP)
A Lazio 1–0-ra nyert Milánóban az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján, így bejutott a május 15-i fináléba, amelyben a Fiorentina vagy az Atalanta lesz az ellenfele.

A gól nélküli első mérkőzés óta kilenc bajnoki fordulót rendeztek meg a Serie A-ban, ilyen az, amikor a két mérkőzés között két hónapos szünetet tartanak. A februári 0–0 miatt a Lazio első gólja másfelet ért, hiszen a Milannak mindenképpen győzelemre kellett játszania. Másfél hete a bajnokságban feszült hangulatú összecsapáson 1–0-ra nyert, ezzel most is kiegyezett volna.

A Lazio 15 perc után elveszítette sérülés miatt Szergej Milinkovics-Szavicsot, a legnagyobb helyzet pedig a Milan előtt adódott: Davide Calabria lövését Thomas Strakhosa bravúrral hárította. A hazaiak legveszélyesebbje Calabria volt, de a szünet előtt őt is le kellett cserélni sérülés miatt. A Lazio a szünet előtt veszélyeztetett, a fordulás után pedig egy kontra végén meg is szerezte a vezetést.

Ciro Immobile vezette a labdát középen, a bal oldalon futó Joaquín Correához passzolt, aki Pepe Reina alatt laposan a rövid sarokba gurított.

A Milannak két gól kellett volna a döntőhöz, de a Lazio egyet sem engedélyezett, így két év után ismét finálét játszhat, fennállása során tizedszer.

Csütörtökön az is kiderül, hogy a római Olimpiai Stadionban a Fiorentina vagy az Atalanta lesz -e az ellenfele.

OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Milan–Lazio 0–1
(Correa 58.)
Továbbjutott:
a Lazio, 1–0-val

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSSZÁK
20.45: Atalanta–Fiorentina
Az első mérkőzésen: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik