Nyögvenyelős Inter-siker az Udinese ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.11. 20:02
null
Lúcio (balra) korán vezetést szerzett az Internek, de ez nem könnyítette meg a fekete-kékek dolgát <br />(fotó: Action Images)
Címkék
A c&iacute;mv&eacute;dő Internazionale L&uacute;cio &eacute;s Samuel Eto&rsquo;o tal&aacute;lat&aacute;val 2&ndash;1-re legyőzte az olasz labdar&uacute;g&oacute;-bajnoks&aacute;g m&aacute;sodik fordul&oacute;j&aacute;ban az Udines&eacute;t. Eto&rsquo;o egy elhib&aacute;zott b&uuml;ntetőt k&ouml;vetően szerezte meg a h&aacute;rom pontot &eacute;rő g&oacute;lt.

 

Az Atlético Madrid elleni Szuperkupa-mérkőzés kudarca (0–2) és a Bologna elleni gól nélküli bajnoki nyitány után szurkolói hazai pályán várták a javítást az Intertől. A sérüléssel bajlódó Maicon, Thiago Motta és Dejan Sztankovics hiányában Rafa Benítez a kenyai McDonald Marigát és a francia Jonathan Biabianyt is a kezdőbe jelölte.

Az Inter drukkereinek nem is kellett sokat várniuk rá, hogy csapatuk megszerezze a vezetést. A 7. percben bal oldali szöglet után Samir Handanovic ütemtelenül mozdult ki a labdára, és a védők is rosszul helyezkedtek, a hosszú oldalon várakozó Lúcio pedig a labda levétele után a kapu jobb oldalába bombázott. 1–0

A folytatásban összeszedte magát a szlovén kapus, jól irányította a fehér-feketék védelmét, a vendégek pedig fokozatosan egyre többet tartózkodtak az Inter térfelén.

Különösen a két szélső, Alexis Sánchez és Antonio Floro Flores játszott veszélyesen, előbbi lövése még elkerülte a kaput, utóbbi megmozdulása azonban már egyenlítő gólt ért a 31. percben. Antonio Di Natale tekerte be a labdát a jobb oldalról, Floro Flores pedig lerázta magáról Lúciót, és a kapu jobb oldalába csúsztatott. 1–1

A gól után – elsősorban Diego Milito révén – néhány percig nagy nyomás alá helyezte a friuliak kapuját a címvédő, de a fekete-kékek támadásai nem eredményeztek gólt.

A második játékrész elején a Samuel Eto’o által elszenvedett buktatás és az ezért, pontosabban színészkedésért kiosztott sárga lap borzolta a hazaiak kedélyét. Ezután úgy érződött, az Udinese akár elkaphatja a bajnokot, de a Sánchez kiharcolta helyzetet Floro Flores elhibázta, az Inter pedig a félidő közepén élt a friuliak egyik nagy hibájával.

Wesley Sneijder keresztbe rúgott labdájába Gabriele Angella ütött bele kézzel, Samuel Eto’o pedig a Handanovicba lőtt büntető után a kipattanót már kapuba helyezte. 2–1

Egy furcsa Di Natale-elterülés a tizenhatoson belül még témát szolgáltat majd az olasz sajtónak a következő napokra, az eredmény azonban Eto' zúgó kapufája ellenére sem változott, így az Inter – és Rafa Benítez – megszerezte első győzelmét a pontvadászatban.

NEHÉZ INTER-SIKER
 

 

 SERIE A
2. FORDULÓ
Inter–Udinese 2–1 (Lúcio 7., Eto’o 67., ill. Floro Flores 31.)
KÉSŐBB
Cagliari–Roma 20.45
Cesena–Milan 20.45

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik