Nem vagytok sztárok - Mourinho üzenete a realosoknak

Vágólapra másolva!
2010.05.25. 10:39
null
Moratti (balra) is elismerte Mourinho távozását (Fotó: Action Images)
Címkék
José Mourinho, aki távozóban van az olasz Internazionale vezetőedzői posztjáról, már üzent is leendő munkaadója, a Real Madrid játékosainak. A portugál szakember szerint a királyi klubnál szereplők nem sztárok, ugyanis mindig csak egy csapat képes sikereket elérni. Közben Massimo Moratti, a milánóiak elnöke a Mourinhóval elköltött hétfői vacsora után elismerte az edző távozását.

Mourinho még meg sem egyezett a Real Madriddal, de máris elkezdte szokásos lélektani hadviselését, amikor leendő játékosairól nyilatkozott:

„Jelenleg az Inter az igazi sztár, a klub futballistái a legjobbak Európában. Azt üzenem a Real Madrid játékosainak, hogy ők nem sztárok, de még csak az edző sem lehet az, az igazi sztár mindig a csapat. Ha ezt elfogadják, mint ahogy az a Portónál és a Chelsea-nél is volt, a sikerek sem fognak elmaradni" – mondta Mourinho a TV1 portugál televíziónak.

A szakember azt is megerősítette, hogy ügynöke, Jorge Mendes találkozott a Real elöljáróival, és az egyezség virtuálisan már megköttetett.

„Még szeretnék találkozni a vezetőkkel, hogy tisztán lássam, mit akarnak tőlem, mik a feltételek, hogy elkerüljük a későbbi félreértéseket, de nem látom semmi akadályát a megegyezésnek" – tette hozzá Mourinho.

A hétfő este folyamán egyébként a szakember együtt vacsorázott Massimo Morattival, az Inter elnökével, aki ezután elismerte Mourinho távozását:

„Úgy gondolom, közös munkánk véget ért, ő a Real Madridhoz megy, erre következtetek a viselkedéséből is. Még nem volt időm az utódon gondolkodni, a kinevezést megtesszük a megfelelő időben" – mondta Moratti.

Egyes hírek szerint a Cataniától távozó Szinisa Mihajlovics lehet Mourinho utódja az Inter kispadján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik