Napoli: a kiszemelt Bobál Gergelyt dicsérte a Honvéd légiósa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.15. 01:31
A calcionapoli24.it oldal a Bp. Honvédtól fél év után a nyáron távozó olasz labdarúgót, Arturo Lupolit kérdezte, mindenekelőtt Bobál Gergelyről, aki a honlap információi szerint felkeltette a Napoli érdeklődését. Lupoli bizony nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel.
„Nagyon jó fizikumú játékos, akit a szezonban sérülések hátráltattak, de még így is a magyar futball egyik nagy ígérete, legértékesebb fiatal labdarúgója – mondta Bobál Gergelyről Lupoli. – Nápolyban minden bizonnyal tovább tudna fejlődni, bár talán még mindig túl fiatal, kellene egy kis rutint szereznie, mielőtt megjelenne az olasz futballban. Ha már a Napoli érdeklődik utána, akkor bizonyára érdekes lehet a támadó, aki erős fizikuma ellenére nem csak kifejezetten klasszikus befejezőcsatárként tud játszani. Ő vérbeli modern csatár, aki nagy területet képes bejátszani. A probléma esetében a tapasztalat hiánya, a szakemberek szerint a továbblépés előtt még szüksége van jó pár mérkőzésre, méghozzá Magyarországon. Talán túlzás lenne, ha a Honvédból most rögtön a Napolihoz kerülne."

Lupoli megemlítette Bobál Gergely korábbi próbajátékait (Manchester City, Juventus), valamint ikertestvérét, a középhátvéd Dávidot, aki plusz kötöttséget jelent a kispestiekhez. Az olasz légiós szerint Bobál Gergely csendes, szorgalmas játékos, aki képes beilleszkedni egy közösség életébe.

Saját jövőjéről mindössze annyit jegyzett meg, hogy még további két évig szerződés köti a Vareséhez, amellyel megkezdni majd a nyári felkészülést is, de azt nem tudja, hogy marad, vagy másik klubot keres magának.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik