Mourinho: Egyszerűen gyengén játszottunk

Vágólapra másolva!
2009.08.24. 10:20
Címkék
A bajnoki címvédő Inter vezetőedzője, José Mourinho nem keresett kifogásokat a Bari elleni döntetlen után, elismerte, hogy csapata gyengén játszott. A Juventus sem volt fergeteges formában a Serie A első fordulójában, de legalább a három pontot otthon tartotta a Chievóval szemben. A „zebrákat” irányító Ciro Ferrara szerint játékosai elfáradtak a második félidőre. Francesco Totti újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a Genoa elleni meccsen megszerezte 179. gólját az olasz élvonalban, ezzel pedig megelőzte az örökranglistán Giampiero Bonipertit.
Mourinho szerint még össze kell szokniuk játékosainak (Fotó: Reuters)
Mourinho szerint még össze kell szokniuk játékosainak (Fotó: Reuters)

Bizonyára nem ilyen szezonrajtról álmodtak az Inter szurkolói, José Mourinho viszont nem keres kifogásokat, elismeri, hogy csapata gyengén játszott.

„Nem foghatom ezt az eredményt Esteban Cambiasso hiányára vagy arra, hogy nincs igazi irányítónk. Elég erősek vagyunk, és hogy mégsem tudtunk nyerni, egyszerűen az az oka, hogy rosszul játszottunk, a Bari pedig nagyszerűen teljesített” – értékelte az 1–1-es döntetlent Mourinho.

„Nem mozogtunk összeszokottan, ez csak akkor megy, ha rendszeresen együtt játszanak a játékosok, márpedig ez egy teljesen új keret. Hétfőtől a Milan elleni derbire koncentrálok, de ugyanúgy készülök majd arra a mérkőzésre is, mint bármely másikra.”

Ha volt Inter-játékos, aki különösen kellemetlenül érezhette magát a San Siróban lejátszott találkozón, az Ricardo Quaresma. A portugál szélső gyenge játékát füttyszóval „honorálta” a hazai tábor.

„Ricardónak voltak jó megmozdulásai, de meg kell birkóznia azzal, hogy a közönség bizony nem szereti őt. Hiszem, hogy idővel tud ezen változtatni” – mondta honfitársáról Mourinho.

A Juventus már a 11. percben megszerezte a vezetést a Chievo ellen, ám a végén meg kellett szenvednie a győzelemért.

„Jó kezdés után a fáradtság lett úrrá rajtunk, ezért szenvedtünk a második félidőben” – nyilatkozta Ciro Ferrara a Datasportnak.

A Juve edzője elismerően beszélt Tiago és Christian Poulsen teljesítményéről. A két középpályás Torinóba érkezése óta nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, edzőjük szerint viszont most mindketten remekül játszottak.

„Örömmel tölt el, hogy a nehéz időszak után mindketten magukra találtak. A portugál és a dán játékos is nagyszerű meccsen van túl” – dicsérte a duót Ferrara.

A Roma 3–2-es vereséget szenvedett a Genoától, így Francesco Totti keserű szájízzel vehette tudomásul, hogy újabb legendát előzött meg, ami a Serie A-ban lőtt gólok számát illeti. A „farkasok” kapitánya 179. találatát szerezte meg, s ezzel megelőzte a Juventus egykori nagyságát, Giampiero Bonipertit. Az örökranglista kilencedik helyére feljövő Totti következő „célpontja” Gabriel Batistuta lehet, az argentin válogatott gólrekordere a Fiorentina, a Roma és az Inter színeiben 184-szer vette be az ellenfelek hálóját az olasz élvonalban.

Az első forduló eredményeit és meccstudósításait ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik