Moratti: Félek a Milan nyugodtságától

Vágólapra másolva!
2011.03.21. 12:13
null
Leonardo nem készül revánsra a Milan ellen (Fotó: Reuters)
Az Inter tegnap két pontra csökkentette hátrányát az éllovas Milannal szemben a Serie A-ban, és Olaszországban hatalmas várakozás előzi meg a jövő heti milánói derbit. A Leonardóval nagyon elégedett Massimo Moratti szerint azonban nem lesz sorsdöntő a rangadó. A Fiorentina ellen duplázó Francesco Totti örül, hogy bizonyíthatott azoknak, akik már leírták. A Juventust irányító Luigi Delneri nem bánja, hogy több meccsen is kihagyta a győztes gólt szerző Alessandro Del Pierót.

Massimo Moratti, az Inter elnöke nagyon elégedett a fekete-kékek utóbbi időben elért eredményeivel, miután az együttes továbbjutott a Bajnokok Ligájában, és már csak két pont a hátránya az éllovas Milannal szemben a bajnokságban: az olasz üzletember a csapat vezetőedzőjét, Leonardót dicsérte.

GATTUSO: EZ KEVÉS A BAJNOKI CÍMHEZ

Gennaro Gattuso, az AC Milan labdarúgócsapatának kapitánya szerint a mostanában mutatott teljesítmény nem elég ahhoz, hogy olasz bajnok legyen jelenleg listavezető alakulata.

 

Gattuso elismerte: némi aggodalom mutatkozik a Milan-játékosok körében, miután a közvetlen üldöző városi rivális, címvédő Internazionale két pontra feljött.

 

„A félelem érzékelhető – jelentette ki a Sky Sportnak nyilatkozva. – Érthető, hogy van miért aggódni, ha a csapat két forduló alatt csak egy pontot szerez."

 

Március 13-án a Milan hazai pályán 1–1-et játszott a Barival – azon a mérkőzésen Rudolf Gergely szerezte a vendégek gólját –, majd 19-én 1–0-ra kikapott Palermóban.

 

„Két gólt ajándékoztunk oda utóbbi két meccsünkön, miközben sok helyzetünk ellenére csak egyet szereztünk. Kérlelhetetlenebbnek, határozottabbnak kell lennünk, és szükségünk van egy kis szerencsére is. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy ilyen helyzetben valami többletre van szükség, amit jelenleg csinálunk, nem elég, a mi hibánk is, hogy így alakul a helyzet. Előre kell tekinteni, és jól fel kell készülni a derbire" – utalt a két csapat április 2-ai összecsapására. (MTI)

„A nehéz időszak alatt, amelyen keresztülmentünk, tudtam, hogy Leonardo az az ember, aki új lendületet adhat a csapatnak. Tudtam, hogy mennyire vissza szeretne kerülni a dolgok sűrűjébe. Bíztam Leonardóban, de arról talán csak álmodoztam, hogy ilyen jó eredményekkel tér vissza. Leo talán jobban akarta ezt, mint én, és ezért is repít minket előre, ami felülmúlja a várakozásaimat" – mondta Moratti, aki a jövő hét végi derbiről is beszélt.

„Félek a Milan tapasztalatától és nyugodtságától. Mindig tudják, hogyan kell játszani az ilyen nagy meccseken. Nagyszerű derbi lesz, de nem ez dönti el a bajnoki cím sorsát. Hallottam, hogy egyesek szerint mi vagyunk az esélyesek a jelenlegi formánk alapján, de félek ezektől a jóslatoktól" – jelentette ki a klubelnök.

Az Intert irányító Leonardo is úgy véli, nem a Milan elleni rangadó dönt a bajnoki címről, és nem készül különleges érzelmekkel korábbi klubja ellen.

„Az összes hátralévő meccsünk meghatározó, nem csak a Milan elleni. A derbi nem lesz döntő, mivel utána még hét forduló következik. A célunk az volt, hogy közelebb kerüljünk az éllovashoz, hogy újra versenyben legyünk a scudettóért. A lehető legjobb állapotban készülünk a rangadóra. Számomra nem lesz elégtétel, ha esetleg nyerünk a Milan ellen. Sohasem felejtem el azt a tizenhárom évet, amit ott töltöttem" – mondta Leonardo.

Francesco Totti, az AS Roma rutinos csapatkapitánya a Lazio elleni duplája után a Fiorentina ellen is két gólt szerzett a tegnapi bajnokin. Az olasz támadó elmondta, akkor is tisztában volt a képességeivel, amikor már sokan leírták.

„A Fiorentina kétszer is vezetést szerzett, de jól reagáltunk. Nagyon örülök sorozatban a második duplámnak, főleg, hogy Firenzében még nem találtam be korábban. Rendkívül sokat jelent számomra, hogy átléptem a kétszáz gólos határt a bajnokságban, ez tovább gazdagítja azt a csodálatos karriert, amelyet egy csapathoz kötve akartam elérni. Büszke vagyok rá, hogy így döntöttem. Egy hónappal hónappal ezelőttig néhányan azt mondták, hogy lejárt az időm, de én mindig tisztában voltam a képességeimmel" – mondta Totti, aki szerint a csapat célja az első négy közé kerülés.

A Juventusnál is a csapat rutinos futballistája szerezte a győztes gólt a tegnapi bajnokin: Alessandro Del Piero döntötte el a meccset a Brescia ellen, amely Vass Ádám passza után egyenlített a „zebrák" ellen. Luigi Delneri, a torinóiak vezetőedzője elmondta, ennek ellenére nem bánja, hogy korábban kihagyta a csapatból az olasz csatárt.

„Jó meccset játszottunk, nem hagytuk a Bresciát kibontakozni, leszámítva egy beadást, amely megzavart minket. Del Piero jó formában van most, de nem bánom, hogy öt meccsen is kihagytam. Ő a Juve ikonja, de azért játszik most mindenkinél jobban, mert jó formában van. Korábban nem ment neki így" – mondta Delneri.

MÉNEZ: ELKÉPZELHETŐ, HOGY TÁVOZOM

Jérémy Ménez, az AS Roma csatára elégedetlen amiatt, hogy kevesebb lehetőséget kap Vincenzo Montella irányítása alatt, mint korábban. A francia támadó nem tartja kizártnak, hogy távozik a nyáron.

 

„Amióta Montella a vezetőedző, nem játszottam annyit. Nem értem a taktikai döntéseket, de el kell fogadnom őket. Nem tagadom, meglepett, hogy az utóbbi időben gyakran csak a kispadon kaptam helyet. Volt alkalmam erről beszélni a trénerrel, de nem tűnnek őszintének a szavai. Azt mondta, változtatni kellett néhány dolgon, és már nem játszhatunk három csatárral – mondta Ménez, aki tegnap végigjátszotta a Fiorentina elleni bajnokit (2–2). – Elképzelhető, hogy távozom. Még három és fél hónap hátra van, majd utána meglátjuk. Három éve játszom itt, de ahhoz, hogy jól teljesítsek, éreznem kell, hogy bíznak bennem, és fontos vagyok a klubnak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik