S. T. J. 2020.02.08 23:15

Milánói randevú; javában folynak a futball Eb előkészületei

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

Vasárnap rendezik meg Milánóban a városi derbit, ez alkalommal az Internazionale pályaválasztásával. A két észak-olasz sztárcsapat közül a Milan 2016-ban olasz Szuperkupát nyert, ezt leszámítva a milánói klubok nagyjából egy évtizede nem szereztek értékes trófeát, a Bajnokok Ligájában pedig nem számítanak tényezőnek, már ha egyáltalán sikerül bejutniuk. Kettejük közül most egyértelműen az Inter áll jobban, Antonio Conte csapata utcahosszal előzi meg a piros-feketéket. Összegyűjtöttük, hogy melyik hazai és nemzetközi sorozatban mikor született legutóbb Milan- vagy Inter-siker.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) főigazgatója nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Kovács Norbert elmondta, javában folyik a háttérmunka, a futball Európa-bajnokság előkészületei, s már készülnek az azt követő rangosabb eseményekre is, mint a júliusi Ez az a Nap! rendezvény és az Aerosmith-koncert vagy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 13-án esedékes nyitó miséje. Hetente több gálavacsorát, ünnepséget, konferenciát, kiállítást és üzleti eseményt rendeznek a Puskás Arénában, és nagy az érdeklődés a stadionkörút iránt is.

Helyszíni beszámolót olvashatnak Nottinghamből, a jégkorong olimpiai selejtezőről, amelynek második játéknapján Magyarország Romániával mérkőzött. A találkozónak különös hangulatot kölcsönzött – miként ez már hosszú évtizedek óta megszokott –, hogy az ellenfél együttese az erdélyi hokiklubok magyar származású játékosaira épül. A meccs óriási csatát hozott, a román együttes szívós ellenfélnek bizonyult, igaz, a mieinknél meg akadozott a gépezet. Hogy miként alakult a rendes játékidő, és mennyi idő telt el a ráadásból, mire befejeződött a csata, kiderül cikkünkből.

Dimitriosz Lundrasz 1896 óta fennálló korrekordját (10 évesen és 218 naposan lett olimpiai bajnok) aligha döntik meg Tokióban, az életkori lista élmezőnyét azonban átírhatják. S ebben élen járhatnak a gördeszkások, akiknél a női park versenyszám világranglista-vezetője, s egyben világbajnoki címvédője Okamoto Miszugu. A 13 éves japán lánynak csak az Instagramon több mint 450 ezer rajongója van. Junior mellékletünkben részletesen foglalkozunk azzal, miért nyitott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság napjaink népszerű sportjai, így a gördeszka felé, amely először szerepel majd a nyári olimpia programján.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.

2020.02.13 20:05:29

Olasz labdarúgás B. J.

Jobban kezdett az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán a házigazda, de emberhátrányban elfogyott az előnye.