Milánó: nem a San Siro helyett, hanem mellé épül új stadion?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 17:20
null
Jó lenne megmenteni... (Fotó: AFP)
A nyáron sok futballszerető embert szíven ütött, hogy a 2026-os téli olimpiai pályázat részeként új multisportarénát húznának fel a San Siro helyére Milánóban, erről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság lausanne-i kongresszusán számolt be Paulo Scaroni, a Milan klubelnöke és Alessandro Antonello, az Inter igazgatója. A legújabb hírek szerint talán mégsem dózerolják el a legendás stadiont.

 

A milánói önkormányzat és a két klub képviselői kedden tárgyaltak egymással, és Alessandro Antonello bejelentette, hogy folyamatosan ötletelnek, és még az sem biztos, hogy a San Sirót lebontják. A jelenlegi stadion alapjait egyébként 1925-ben tették le, legutóbb 1989-ben – egy évvel az olaszországi világbajnokság előtt – bővítették és újították fel.

„Kaptunk bizonyos ígéreteket a milánói önkormányzattól a San Siro karbantartására, de különböző ötletekkel álltunk elő, és ezekre mindkét klub nyitott” – nyilatkozta Antonello, míg Paulo Scaroni elárulta, hogy a bontás ellen már korábban is felszólaló önkormányzat azt is felvetette „innovatív ötletként”, hogy a San Siro maradjon fent, és tőle száz méterre épüljön meg az új stadion.

„Majd meglátjuk, megvalósítható-e ez az ötlet, ha nem, az önkormányzat már most jelezte, hogy más ötletei is vannak arra, hogyan maradjon fent a San Siro” – tette hozzá Scaroni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik