HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2013.01.03 22:25 Frissítve: 2015.03.14 01:16

Milan: Pato a Corinthiansban folytatja - hivatalos

A Corinthians labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Alexandre Patót, az AC Milan brazil csatárát. A labdarúgó olasz sajtóértesülések szerint 15 millió euró ellenében tér vissza hazájába.

Alexandre Pato búcsút int a divat fővárosának (fotó: Action Images)

 

Sikeres volt Adriano Galliani útja Brazíliába: a milánói klub második embere azért utazott 2012 utolsó napjaiban Brazíliába, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatot csikarja ki a brazil klubok valamelyikéből, és csütörtökön 22 óra után néhány perccel hivatalossá vált, hogy a csatár Sao Paulóban, a Corinthiansnál folytatja pályafutását.

A támadó az olasz sajtó információi szerint 15 millió euró ellenében tér vissza hazájába, négyéves szerződést ír alá, és a hetes számú mezt fogja viselni új klubjában.

Pato 2008-ban érkezett a Milanhoz a Porto Alegre-i Internacionaltól, és egy scudetto mellett egy Olasz Szuperkupát nyert a csapattal, összesen 150 alkalommal viselhette a rossoneri mezt és 63 gólt szerzett.

UTÓDOK? BERLUSCONINAK BALOTELLI PROBLÉMÁS, DROGBA ÖREG
Pár órával azt követően, hogy Mario Balotelli nyilvánosan „közelharcba” bocsátkozott menedzserével, Roberto Mancinivel, az olasz médiában máris megjelentek a pletykák, miszerint a csatár hazatér. Silvio Berlusconi, az AC Milan elnöke ugyanakkor cáfolta, hogy a klub szurkolójának számító támadó megszerzéséért harcba szállnának.

„Ahogy már mondtam más alkalmakkor, Balotelli nem győzött meg emberileg” – indokolta a korábbi olasz miniszterelnök, miért nem tartaná erősítésnek az Eb-ezüstérmes csatár megszerzését. Berlusconi ugyanakkor más neveket is cáfolt, mint lehetséges ékezők.

„[Mattia] Destro és [Pablo] Osvaldo? Destrót nyilvánvalóan szívesen hoznám a Milanhoz, Osvaldo ugyanakkor koránál fogva nem illik bele a képbe, hiszen arra készülünk, hogy egy fiatal csapatot építsünk. Ugyanez igaz [Didier] Drogbára. Már harmincnégy éves, és ez nem igazán passzol a mi fiatal játékosokat kereső koncepciónkhoz” – magyarázta Berlsuconi, akinek a csapata korábban éveken át volt a Serie A egyik legmagasabb átlagéletkorú társasága.

 

 

2019.03.17 17:44:46

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Öt gólt hozott a Derby della Madonnina. A Milan későn kapcsolt, ez kevés volt a gyenge első félidő után.

2019.03.15 19:06:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az olasz lapok azt írták róla, hogy amit ő művel a labdával, az már szinte boszorkányság vagy bűvészet.

2019.03.03 20:10:28

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Úgy tűnt, az első félidőben lerendezi a Juve, de a másodikban feltámadt a Napoli, és akár nyerhetett is volna.

2019.02.16 12:15:11

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az új Tottinak kikiáltott Nicolo Zaniolo nem nézi jó szemmel anyukája Instagramra feltöltött szelfijeit... – FOTÓK!

2019.02.06 17:33:53

Olasz labdarúgás FARKAS MÁTÉ

CR-mezekért sorban álló távol-keleti turisták, Kolarov-botrány és Sousa-pletyka – római vakáción.