Nemzetisport.hu 2013.01.03 22:25 Frissítve: 2015.03.14 01:16

Milan: Pato a Corinthiansban folytatja - hivatalos

A Corinthians labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Alexandre Patót, az AC Milan brazil csatárát. A labdarúgó olasz sajtóértesülések szerint 15 millió euró ellenében tér vissza hazájába.

Alexandre Pato búcsút int a divat fővárosának (fotó: Action Images)

 

Sikeres volt Adriano Galliani útja Brazíliába: a milánói klub második embere azért utazott 2012 utolsó napjaiban Brazíliába, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatot csikarja ki a brazil klubok valamelyikéből, és csütörtökön 22 óra után néhány perccel hivatalossá vált, hogy a csatár Sao Paulóban, a Corinthiansnál folytatja pályafutását.

A támadó az olasz sajtó információi szerint 15 millió euró ellenében tér vissza hazájába, négyéves szerződést ír alá, és a hetes számú mezt fogja viselni új klubjában.

Pato 2008-ban érkezett a Milanhoz a Porto Alegre-i Internacionaltól, és egy scudetto mellett egy Olasz Szuperkupát nyert a csapattal, összesen 150 alkalommal viselhette a rossoneri mezt és 63 gólt szerzett.

UTÓDOK? BERLUSCONINAK BALOTELLI PROBLÉMÁS, DROGBA ÖREG
Pár órával azt követően, hogy Mario Balotelli nyilvánosan „közelharcba” bocsátkozott menedzserével, Roberto Mancinivel, az olasz médiában máris megjelentek a pletykák, miszerint a csatár hazatér. Silvio Berlusconi, az AC Milan elnöke ugyanakkor cáfolta, hogy a klub szurkolójának számító támadó megszerzéséért harcba szállnának.

„Ahogy már mondtam más alkalmakkor, Balotelli nem győzött meg emberileg” – indokolta a korábbi olasz miniszterelnök, miért nem tartaná erősítésnek az Eb-ezüstérmes csatár megszerzését. Berlusconi ugyanakkor más neveket is cáfolt, mint lehetséges ékezők.

„[Mattia] Destro és [Pablo] Osvaldo? Destrót nyilvánvalóan szívesen hoznám a Milanhoz, Osvaldo ugyanakkor koránál fogva nem illik bele a képbe, hiszen arra készülünk, hogy egy fiatal csapatot építsünk. Ugyanez igaz [Didier] Drogbára. Már harmincnégy éves, és ez nem igazán passzol a mi fiatal játékosokat kereső koncepciónkhoz” – magyarázta Berlsuconi, akinek a csapata korábban éveken át volt a Serie A egyik legmagasabb átlagéletkorú társasága.

 

 

2020.05.28 22:20:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Ha létezik jelképe a karakteres csapatoknak, akkor a 2010-es Internazionale jellemét leginkább Mourinho és Materazzi parkolóbeli ölelésével illusztrálhatjuk.

2020.05.19 10:42:31

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az Atalanta szárnyalása után a környéket fokozottan sújtó koronavírus-járvány keserves időszakot hozott a helyieknek

2020.04.11 16:17:05

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Oscar-díjas Asif Kapadia különleges szemszögből mutatja be az argentin klasszis szárnyalását és bukását.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.