Milan: hivatalos, Allegrit kirúgták! Inzaghi követheti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.13. 11:34
null
Allegri a Sassuolótól elszenvedett vereség után nem húzta tovább (Fotó: Action Images)
Menesztették Massimiliano Allegrit, az AC Milan labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A rossoneri vasárnap este 4–3-as vereséget szenvedett a Sassuolótól, a hétfői tréninget pedig már nem a 46 éves edző vezényli, miután délelőtt a Milan megerősítette, hogy távozik a csapattól.

 

A Milan egyelőre Mauro Tassottit, Allegri eddigi segítőjét nevezte meg a csapat ideiglenes irányítójának, ő vezeti a mai edzést is, ugyanakkor Allegrivel együtt a teljes stáb távozik a klubtól.

SOKÁIG HÚZTA
Az elmúlt tizennyolc évben mindössze Carlo Ancelotti (8.5 év) volt hosszabb ideig az AC Milan vezetőedzője Allegrinél.

A La Gazzetta dello Sport és több olasz lap szerint ugyanakkor nem Tassotti lesz a végleges megoldás a posztra, ugyanis a Milan vezetői már Filippo Inzaghival, a Primavera-csapat edzőjével tárgyalnak arról, milyen feltételekkel követné az eddigi vezetőedzőt.

A Gazzetta másik „jelöltje” Clarence Seedorf, aki ugyancsak jelentős Milan-tapasztalattal bír, ám edzőként még egyáltalán nem bizonyított, hiszen jelenleg is a Botafogóban játszik, ám sajtóinformációk szerint a brazíliai szerződésében szerepel egy kitétel, miszerint ha felhagy a játékkal, akkor ingyen távozhat.

A Milannal bajnokságot (2010–2011) és olasz Szuperkupát (2011) nyerő Allegri eddig 176 mérkőzésen irányította a milánói piros-feketéket, mérlege kevéssel ötven százalék fölötti. A 2013–2014-es szezonra látványosan megfáradt a kapcsolata csapatával, az egész idényben gyengélkedő Milan tizenkilenc forduló után mindössze a tizenegyedik a Serie A-ban, lemaradása a még nemzetközi kupaszereplést érő 5. helyen álló Veronával szemben tíz pont.

A Milan két kupában még áll: legközelebb az Olasz Kupában szerdán a Spezia ellen játszik, míg a Bajnokok Ligájában az Atlético Madriddal vív nyolcaddöntőt február végén, március elején.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik