Milan: 19 vagy 28? A gambiai hazudott a koráról, beperlik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.18. 14:34
null
Ön szerint 19 vagy 28 éves Yousupha Yaffa? (Fotó: sge4ever.de)
A Milan labdarúgócsapata jogi útra tereli a gambiai származású Yusupha Yaffa ügyét, aki a 2013–2014-es szezonban a rossoneri U19-es csapatánál is megfordult – 27 évesen…

 

Yaffára aligha emlékeznek különösképp a Milan-drukkerek, hiszen a felnőttcsapatban sosem szerepelt, ugyanakkor az U19-esek között rendszeresen pályára lépett 2013–2014-ben, miközben nagyon úgy tűnik, hogy 1987-ben született. A gambiai származású labdarúgó 2009-ben került Olaszországba, és – elveszett papírjaira hivatkozva – a bevándorlási hivatal munkatársainak akkor úgy nyilatkozott, hogy 1996 utolsó napján született, míg a Milan vezetői még néhány hónapja is úgy tudták, hogy csak 19 éves.

Yaffa szeptember óta a Duisburg második csapatánál szerepel az ötödik vonalban, ám gyorsan véget érhet karrierje, ha bebizonyosodik, hogy a Milannak igaza van. A gambiai támadó életkora akkor vált gyanússá milánói körökben, amikor korábbi társainak feltűnt, hogy a Facebook-profilján megváltozott a születési dátuma.

A Milan kártérítést követel a hazugság miatt, a klub állítólag több tanút – köztük van Filippo Inzaghi a Primavera-csapat akkori, a felnőttek későbbi edzője – is fel tud vonultatni, Yaffa ugyanakkor az ártatlanságát hangsúlyozza.

Yaffának nem ez az első kínos ügye, tavaly januárban – nem sokkal Frankfurtba kerülése után – nemi erőszak vádjával került a hírekbe, akkor őrizetbe is vették.

Az arcfelismerő szerint sem 19… (Fotó: how-old.net)
Az arcfelismerő szerint sem 19… (Fotó: how-old.net)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik