HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.01.29 14:03 Frissítve: 2014.06.19 03:02

Meghozták a döntést: Zaccheroni váltja Ferrarát

A Juventus hivatalosan is bejelentette, amit már ma reggel óta sejteni lehetett: a labdarúgóklub vezetői leváltották Ciro Ferrarát, akinek a helyét az idény végéig Alberto Zaccheroni veszi át.

Zaccheroni délután már edzést tart a Juventusnál (Fotó: Action Images - archív)
Zaccheroni délután már edzést tart a Juventusnál (Fotó: Action Images - archív

Hivatalossá vált, hogy a Juventus meneszti az együttes vezetőedzőjét, Ciro Ferrarát, aki alatt már régóta ingott a kispad, mivel a torinói együttes az utóbbi időben rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott.

Ahogy azt sejteni lehetett, a klub vezetői Ferrara helyére a korábban az Intert és a Milant is, legutóbb pedig a Torinót irányító Alberto Zaccheronit nevezték ki, aki az idény végéig szóló szerződést írt alá, miután péntek délelőtt tárgyalt a Roberto Bettega, Alessio Secco és Jean-Claude Blanc alkotta trióval.

A 42 éves Ferrara, a Juve volt játékosa az előző szezon végén nagy reményekkel vette át a tekintélyes múltú csapat irányítását, de az együttes jócskán várakozáson alul teljesít: a bajnokságban jelenleg csak a hatodik, a Bajnokok Ligájából már a csoportküzdelmek után búcsúzott, az Olasz Kupából pedig csütörtök este, az Internazionale ellen vívott negyeddöntőben esett ki, miután a „zebrák” 1–0-s vezetés után az utolsó pillanatokban kapott góllal veszítettek 2–1-re.  

Ferrara így nem válthatja be tegnapi ígéretét, akkor ugyanis úgy nyilatkozott, hogy ma még ő tartja a Juventus edzését – ám, mint kiderült, délután már Zaccheroni vezényli a gyakorlást.

Egybehangzó olasz lapértesülések szerint egyébként Zaccheroni az idény végén biztosan távozik, mivel a Juve vezetői a Liverpool menedzserét, Rafa Benítezt akarják szerződtetni, akivel már egy ideje tárgyalásokat folytatnak.

2019.02.16 12:15:11

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az új Tottinak kikiáltott Nicolo Zaniolo nem nézi jó szemmel anyukája Instagramra feltöltött szelfijeit... – FOTÓK!

2019.02.06 17:33:53

Olasz labdarúgás FARKAS MÁTÉ

CR-mezekért sorban álló távol-keleti turisták, Kolarov-botrány és Sousa-pletyka – római vakáción.

2019.01.30 09:28:49

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Jók az esélyek, de jöhetnek még riválisok mindkettejük mellé az utolsó napon is.

2019.01.28 10:56:25

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Borzalmasan nagy a Spalletti-Marotta lista, Madridból és Manchesterből sort vennének.

2019.01.22 23:35:24

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Rács mögé persze senki sem került.