Nemzetisport.hu 2010.01.29 14:03 Frissítve: 2014.06.19 03:02

Meghozták a döntést: Zaccheroni váltja Ferrarát

A Juventus hivatalosan is bejelentette, amit már ma reggel óta sejteni lehetett: a labdarúgóklub vezetői leváltották Ciro Ferrarát, akinek a helyét az idény végéig Alberto Zaccheroni veszi át.

Zaccheroni délután már edzést tart a Juventusnál (Fotó: Action Images - archív)
Zaccheroni délután már edzést tart a Juventusnál (Fotó: Action Images - archív

Hivatalossá vált, hogy a Juventus meneszti az együttes vezetőedzőjét, Ciro Ferrarát, aki alatt már régóta ingott a kispad, mivel a torinói együttes az utóbbi időben rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott.

Ahogy azt sejteni lehetett, a klub vezetői Ferrara helyére a korábban az Intert és a Milant is, legutóbb pedig a Torinót irányító Alberto Zaccheronit nevezték ki, aki az idény végéig szóló szerződést írt alá, miután péntek délelőtt tárgyalt a Roberto Bettega, Alessio Secco és Jean-Claude Blanc alkotta trióval.

A 42 éves Ferrara, a Juve volt játékosa az előző szezon végén nagy reményekkel vette át a tekintélyes múltú csapat irányítását, de az együttes jócskán várakozáson alul teljesít: a bajnokságban jelenleg csak a hatodik, a Bajnokok Ligájából már a csoportküzdelmek után búcsúzott, az Olasz Kupából pedig csütörtök este, az Internazionale ellen vívott negyeddöntőben esett ki, miután a „zebrák” 1–0-s vezetés után az utolsó pillanatokban kapott góllal veszítettek 2–1-re.  

Ferrara így nem válthatja be tegnapi ígéretét, akkor ugyanis úgy nyilatkozott, hogy ma még ő tartja a Juventus edzését – ám, mint kiderült, délután már Zaccheroni vezényli a gyakorlást.

Egybehangzó olasz lapértesülések szerint egyébként Zaccheroni az idény végén biztosan távozik, mivel a Juve vezetői a Liverpool menedzserét, Rafa Benítezt akarják szerződtetni, akivel már egy ideje tárgyalásokat folytatnak.

2019.10.14 17:00:36

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Nehogy eszedbe jusson lepisilni a rendőrautó kerekeit! A rendőrök nem találják viccesnek, és a klubod sem…”

2019.10.06 20:13:56

Olasz labdarúgás CS. Z.

Pattogós, harcos meccset hozott a Derby d'Italia, Conte Interjében kevesebb volt az átütőerő.

2019.09.21 20:19:28

Olasz labdarúgás T. I.

Antonio Conte csapata négy forduló után négy győzelemmel a tabella első helyén áll.

2019.09.14 13:03:49

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon készültek a rangadóra a firenzeiek, akik az első félidőben több ziccert is elhibáztak, a vége 0–0 lett.

2019.09.01 16:56:00

Olasz labdarúgás R. GY.

Hat kapufát láttunk a Lazio és a Roma rangadóján, gólból viszont csak kettőt, így lett iksz.