Maxi López mentette meg a Milant Udinében

Vágólapra másolva!
2012.02.11. 18:02
Címkék
A Serie A 23. fordulójában az Udinese a Milant fogadta. A hazaiak megszerezték ugyan a vezetést az első félidőben, de kiváló hajrájával a maga javára fordította a mérkőzést Milan.

El Shaarawy és Maxi López vezérletével fordított a Milan (Fotó: corrieredellosport.it)
El Shaarawy és Maxi López vezérletével fordított a Milan (Fotó: corrieredellosport.it)
El Shaarawy és Maxi López vezérletével fordított a Milan (Fotó: corrieredellosport.it)
El Shaarawy és Maxi López vezérletével fordított a Milan (Fotó: corrieredellosport.it)
El Shaarawy és Maxi López vezérletével fordított a Milan (Fotó: corrieredellosport.it)

A sebzett oroszlán a legveszélyesebb! – óvott mindenkit az elbizakodottságtól a hazaiak edzője, Francesco Guidolin, hiszen sokan felvetették a bajnoki előtt, hogy a mostanában botladozó Milan ellen esélyesebb a győzelemre az Udinese. Úgy meg különösen, hogy az ilyen-olyan okok miatt otthon maradt milanosokból nemhogy egy teljes kezdőt ki lehetett volna állítani, de még két cserére is maradt volna ember...

Nem is mert nekirontani az Udinese ellenfelének, a Milan pedig nem tudott helyzetet kialakítani, így aztán az első negyedóra kifejezetten „Serie C-szintűre″ sikeredett. Aztán megszerezte a vezetést a hazai csapat, mégpedig Antonio di Natale (ki más?) révén, akinek lövése számára szerencsés módon pattant meg a közbelépő Thiago Silva lábán.

Ezt követően a hazaiak kedvükre kontrázhattak, annál is inkább, mert védelmüknek egyáltalán nem okozott gondot a Milan-támadások semlegesítése. Di Natale kétszer is lövőhelyzetbe került a szünetig, de mindkétszer rossz megoldást választott, jellemző módon a legszebb Milan-megmozdulást a veterán Massimo Ambrosini prezentálta egy klasszikus Zidane-csel élethű bemutatásával.

Agilisabban kezdett a Milan a szünet után, Antonio Nocerino révén egy helyzetig is eljutott, de hamar visszaesett a mérkőzés a korábbi szürkeségbe, amelybe csak a szabálytalanságok csempésztek némi izgalmat. A 61. percben az örökmozgó Pablo Armero talán eldönthette volna a találkozót, de – Di Natale remek passza után – addig várt a kapu előtt a lövéssel, hogy visszaért Dzsamel Meszbah, és tisztázni tudott.

Allegri az utolsó 25 percre beküldött még egy támadót, Maxi Lópezt, de továbbra is öregurasan, körülményesen passzolgattak Clarence Seedorfék a tizenhatos előtt, mintha éppen ők vezettek volna gólokkal.

Mégis egyenlítettek egy kontra során, mégpedig kapushibának köszönhetően: Samir Handanovic éppen a cserecsatár Maxi López elé ütötte a kapu közepére tartó labdát, és a támadó nem hibázott; majd ugyanő tökéletesen passzolt középre Stephan El Shaarawynak, aki hat méterről a hálóba pörgetett. Ez ugyebár már a fordítást jelentette – ki gondolta volna ezt jó tíz perccel előtte?!

Sokáig vezetett tehát az Udinese, amely nem vitte be a „gyilkos ütést" a Milannak, pedig volt rá alkalma, az egyenlítés pedig annyira megzavarta a hazaiakat, hogy végül a mérkőzést is elveszítették.Ebben a bajnoki szezonban először kaptak ki pályaválasztóként!

Maxi López maximálisan jó cserének bizonyult, és bizony nehéz lesz ezek után kihagynia őt a következő kezdőből Allegri mesternek. Az újabb megszerzett három ponttal továbbra is a Milan a Juventus első számú üldözője, pontosabban már a tabella élére is ugrott: de hiába a kétpontos előny, ha a torinóiak két bajnokival kevesebbet játszottak.

UDINESE–MILAN 1–2
PERCRŐL PERCRE
90. perc Véget ért a találkozó, nyert a Milan!
90. perc Abdi lő a 16-os jobb oldaláról jobbal, de Amelia kiöklözi a labdát a jobb sarok elől.
Négy perc a ráadás.
89. perc Almen Abdi csúszik oda El Shaarawynak, sárga.
88. perc Daniele Bonera váltja Robinhót, Gabriel Torje pedig Pazienzát.
85. perc Maxi López nem volt rossz csere, mert ad egy kiváló passzt Stephan El Shaarawynak jobbról, aki hét méterről jobbal a bal sarokba pörget Benatia mellett. Handanovic még beleért, de így is: 1–2.
84. perc Pablo Amero kap sárgát labdaelrúgásért.
Elfáradt az Udinese, egyre jobban nyom a Milan.
79. perc Thiago Silva tartja fel Florest, sárga.
78. perc Benatia és Handanovic kis híján összehoz egy újabb gólt a Milannak, végül El Shaarawy emel kapura 12-ről, de Danilo mellel ment a gólvonal előtt. Aztán El Shaarawy beadását López fejeli fölé 12-ről.
77. perc Egyenlít a Milan: egy kontra során El Shaarawy középre lövi a labdát balról, Handanovic éppen Maxi López elé üti a labdát, aki megelőzi Danilót, és hat méterről ballal a kapu közepébe lő. 1–1
76. perc Danilo lő a 16-os bal oldaláról jobbal a léc alá, pontosabban csak lőne, mert Amelia kornerre paskol.
75. perc Armero hagyja faképnél Ambrosinit a félpályánál, középre adását Domizzi teszi jobbról a hosszú sarok felé 14-ről, de Amelia odaér. Közben Di Natalét Antonio Floro Flores váltja.
72. perc Silva ment szépen becsúszva Armero elől egy kontra alkalmával, ha nem teszi, egyedül vihette volna a kapusra a labdát a passzból Di Natale.
70. perc Benatia löki Mexest, majd lyukat fejel az ötösön egy szöglet után.
68. perc Basta ismét röpül, majd fetreng, ezúttal Meszbah volt a tettes.
67. perc López indítja rögtön Robinhót, aki 22-ről nagyon mellé lő.
66. perc Nocerino helyére Maxi López kocog be, előtte Abate futja le Armerót, meglepetésre.
64. perc Armero 22 méteres lövését blokkolja Mexes, majd a kipattanót Di Natale küldi a jobb sarok mellé 16-ról, méterekkel.
62. perc Di Natale ad be balról, de a 11-es pontnál addig vár Amero, ameddig Meszbah vissza nem ér és tisztáz.
61. perc Islát végül Giovanni Pasquale váltja.
Még mindig nem jön az Isla-helyettes...
58. perc Isla rúgja fel hátulról Ambrosinit, aki büntetésképpen ráesik a chilei kitámasztó lábára. Ápolás, csere.
54. perc Armero ment nehéz helyzetben saját ötöse előtt.
Az Udinese egyébként az elmúlt három mérkőzésen nem kapott ki a Milantól hazai pályáján.
52. perc El Shaarawy beadását segíti kis híján saját kapujába a jobb kapufánál Abdi.
50. perc Silva faragja Di Natalét, aki mutatja a földön térdepelve, hogy hol bibis. Silva bólint megértően, lévén ő maga is tudja, hol rúgta meg az olaszt.
49. perc Emanuelson lő a bal oldalról, egy védőn megpattan a labda, mielőtt Nocerino az ötös jobb sarkáról mellé nem fejeli. Helyzet!
46. perc Elkezdődött a második félidő.
Gyenge színvonalú mérkőzés, egy óvatos Udinese és egy tartalékos Milan között, hazai vezetéssel. Vajon feltámad a Milan a szünetben? Meglátjuk...
45. perc Danilo ment El Shaarawy elől az ötös jobb oldalánál, majd kitör a félidő.
Két perc a ráadás, ennek örömére lerántják Bastát a félpályánál.
44. perc Meszbah hordja fel a labdát a jobbon, majd 22-ről lő, de éppen középre, közepes magasságban és közepes erővel. Kapusé.
39. perc Thiago Silva borítja fel Islát, aki sárgát reklamál, Allegri meg reklamál, amiért Isla sárgát reklamál. A spori azért rendet tesz.
38. perc Amrosini vet be egy szép Zidane-cselt: a mérkőzés eddigi legszebb jelenete.
35. perc Robinho indítja három jó csel után Armerót, a kolumbiai felviszi a labdát, kiteszi balra Islának, aki keresztbe játszik Di Natalének, aki jobbal, a kaputól 12 méterre csúnyán eltöri a labdát. Amonnan válaszként Seedorf lő laposan kapura 25-ről, de ez csemege Handanovicnak.
33. perc Seedorf teker egy 25 méteres szabadot balról két méterrel a túlsó sarok mellé.
31. perc Di Natale cselez ki mindenkit a balon, majd szinte nullszögből szeretne Amelia fölött a hálóba emelni. Azért nem minden papsajt...
28. perc Most meg Isla alá rúg Abate, de nincs sárga. Aztán Domizzi lő kapura egy szöglet után, de a közbelépő Abate szögletre ment – amelyet Meszbah mellől hat méterről Domizzi fejel mellé, az ötös bal sarka mellől.
27. perc Ha hiszik, ha nem: valaki megint felrúgta Dusan Bastát. Rádjár a rúd, Dusan.
26. perc Most Massimo Ambrosini rúg Basta alá, ez már sárga.
24. perc Isla viszi el a tizenhatos előtt balra a labdát Ambrosini, majd Mexes mellett, majd ballal lő, de gyatrán. Amelia.
21. perc Meszbah csapja fülön Bastát. Ápolás.
19. perc Di Natale, ki más? Az ellenfél térfelének közepén Isla indította Di Natalét, aki kényszerítőzött Gelsonnal, majd futtából, balról 14 méterről lőtt, és a labda a keresztező Thiago Silva lábáról a jobb sarokba pattant. 1–0
19. perc Nocerino elrúgja a labdát Isla elől, de nincs szabadrúgás.
Az első negyedóra kimondottan Serie C-sre sikeredett...
15. perc Isla lő 20-ról jobbal másfél méterrel a kapu fölé egy szöglet után.
11. perc Robinho húz el a jobb oldalon, középre adását azonban szögletre menti a visszafutó Pazienza.
9. perc Nocerino bombázza fejbe Abdit a labdával. Na, ha ettől nem javul meg szegény Abdi célzókészüléke, semmitől...
7. perc Armero bal oldali beadását Abdi lövi rá ballal 21 méterről, de vagy négy méterrel a bal kapufa mellé. Pontatlan, mint a mi Abdink...
5. perc Meszbah indítja El Shaarawyt, de S. Handanovic kifut, és a kaputól 12 méterre felszedi előle a labdát.
2. perc Armero melegíti egy könnyed beadással Ameliát.
1. perc Az Udinese kezdi a találkozót.
A megszerezhető 20-ból 11 pontot hazavitt idegenből a Milan, ez pedig a legjobb ilyen jellegű statisztika a Serie A-ban.

A hazaiak keretének értéke 115.8 millió euró, a vendégeké 266.3. A legértékesebb udinei Samir Handanovic (12 millió euró), a legdrágább milanos Ibrahimovic (37).

A hazaiktól a szűrő Emmanuel Badu és a támadó Kwadwo Asamoah az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel, az ékek közül Barreto is sérült, avendégektől Alessandro Nesta, Kevin-Prince Boateng, Alberto Aquilani, Alexander Merkel, Gennaro Gattuso, Antonio Cassano, Christian Abbiati, Mario Yepes, Rodney Strasser és Pato maródi, Mark van Bommel és Zlatan Ibrahimovic eltiltott, Sulley Muntari pedig ANK-zik.

„Azt mondják, ez a Milan nem ugyanaz a hiányzói nélkül? Azt mondom erre, hogy én az igazi Milanra számítok. Ha nem koncentrálunk százszázalékosan, nem játszunk jól, akkor nagyon megnehezítjük a dolgunkat, mivel én nem hiszek ebben a tartalékos Milan szövegben. Akármit is mondanak nekem, nem dőlök be neki. Kőkemény mérkőzés lesz, a többi csak duma” – fogalmazott Guidolin, akinek csapata győzelem esetén pontszámban beérné a címvédő lombardokat.

A Milant rengeteg sérülés hátráltatja, míg Zlatan Ibrahimovic most kezdi meg a hárommeccses eltiltásának letöltését. Az Udinese edzője, Francesco Guidolin ennek ellenére egyáltalán nem gondolja, hogy könnyű összecsapás vár rájuk.

„Abszolút – válaszolta szarkasztikusan Allegri arra a kérdésre, hogy csapata krízisben van-e. – Továbbra is három fronton állunk, még ha a Juve elleni kupapárharc első felvonását el is vesztettük. Keveset kell beszélnünk, többet dolgoznunk, és az eredmények is jönnek majd. Azt nem mondom, hogy ha megverjük az Udinesét, akkor megnyerjük a scudettót, de hogy a végén harcban leszünk a Juventusszal a bajnoki címért, abban biztos vagyok.”

Három mérkőzés óta nyeretlen a Milan, mestere, Massimiliano Allegri szerint azonban nem kell kongatni a vészharangokat.

A hazaiak a negyedik, a vendégek a második helyen állnak a tabellán a forduló előtt.
A billentyűknél: B.J.
ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ UDINESE-MILAN OLASZ BAJNOKI ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!
OLASZ SERIE A
23. forduló
UDINESEAC MILAN 1–2
Udine, Friuli Stadion. Vezette: Bergonzi
Udinese: S. Handanovic – Benatia, Danilo, Domizzi – Basta, Isla (Pasquale, 61.), Pazienza (Torje, 88.), Gelson Fernandes, Armero – Abdi – Di Natale (Floro Flores, 75.)
Milan: Amelia – Abate, Mexes, Thiago Silva, Meszbah – Seedorf, Ambrosini, Nocerino (Maxi López, 66.), Emanuelson – El Shaarawy, Robinho (Bonera, 88.)
Gólszerző: Di Natale 19., ill. Maxi López 77., El Shaarawy 85.
Cagliari–Palermo 2–1 (Pinilla 56., Dessena 81., ill. A. Hernández 83. – 11-esből)

AZ ÁLLÁS
1. Milan23145445–20+2547
2. Juventus2112933–13+2045
3. Lazio23126537–24+1342
4. Udinese23125634–22+1241
5. Internazionale22113834–29+536
6. Roma22105736–26+1035
7. Napoli22710536–24+1231
8. Palermo23941033–34–131
9. Cagliari2379722–24–230
10. Genoa2193931–38–730
11. Fiorentina2177723–19+428
12. Parma2176827–34–727
13. Chievo2276919–28–927
14. Catania2059623–29–624
15. Atalanta2178625–27–223
16. Bologna2157918–26–822
17. Siena2148921–22–120
18. Lecce22451322–38–1617
19. Cesena22441415–34–1916
20. Novara22271319–42–2313
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik