Ma „ítéletet hoz" a Juventus vezetősége

Vágólapra másolva!
2010.01.29. 08:08
null
Könnyen lehet, hogy Ferrara már ma kénytelen búcsút inteni a Juventusnak (Fotó: Action Images – archív)
A Juventus tegnapi, Inter elleni kupakudarca után még jobban felerősödtek a Ciro Ferrara vezetőedző menesztését emlegető hangok, és úgy tűnik, a torinói klub vezetősége ma meghozza az „ítéletet". Jean-Claude Blanc elnök legalábbis úgy nyilatkozott a vereség után, hogy eljött a döntés pillanata. Olasz lapok szerint ideiglenesen Alberto Zaccheroni veszi át a csapatot, míg José Mourinho ismét megvédte az utóbbi időben nem túl sikeres kollégáját.
 MOURINHO ISMÉT MEGVÉDTE FERRARÁT
José Mourinho, az Inter vezetőedzője ismét – a tőle nem túl gyakran megtapasztalt – kollegialitásáról tett tanúbizonyságot. A fekete-kékek trénere már az Olasz Kupa negyeddöntője előtt is megvédte Ciro Ferrarát, csapata Juventus elleni sikere után pedig újra oltalmába vette a fiatal edzőt.

„Ferrara tiszteletet érdemel. Ha a klubja úgy dönt, hogy megválik tőle, azt muszáj elfogadni, mivel ez a munkánkkal jár, de amíg ő ül a Juventus kispadján, addig tisztelni kell. Most senki sem mutat tisztelet Ferrara iránt, de én nagyra becsülöm őt" – mondta a portugál szakember, aki a meccsről úgy fogalmazott, az első félidőben látottakat jobb lesz elfelejteni.

„Nagyon csalódottak vagyunk, mivel egy újabb célkitűzésünkről kell lemondanunk azzal, hogy búcsúztunk a kupától. Nehéz a helyzetünk, ami sajnálatos, de ennek már tudatában vagyunk néhány hete. Pénteken döntést hozunk" – ezek voltak Jean-Claude Blanc Juventus-elnök szavai az Intertől elszenvedett 2–1-es vereség után. A vezető kijelentése alapján most már tényleg meg vannak számlálva Ciro Ferrara órái a csapat élén.

Ám a tréner – hűen önmagához – továbbra sem vesztette el a munkakedvét. A kudarcot követően elmondta, őt egyelőre senki sem szólította fel távozásra a klub vezetőségéből, így pénteken is edzést tart.

„Egyelőre senki sem mondott nekem semmit, így tudomásom szerint én vezénylem a holnapi gyakorlást – közölte Ferrara a vereség után. – A meccsről annyit mondanék, hogy meggyőződésem, Diego Milito lesen állt az Inter egyenlítő találatánál, és ez döntően befolyásolta a mérkőzést. A partjelzőnek nem volt túl jó napja."

Az olasz lapok szerint azonban inkább Ferrarának nem volt jó napja, és a pénteki még rosszabb lesz a számára. A Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport egybehangzó értesülései szerint a Juventus elöljárói a gárda élére Alberto Zaccheronit nevezik ki, aki már a vasárnapi, Lazio elleni bajnokin munkába áll. De a korábban a Milant és az Intert is dirigáló szakember csak ideiglenesen veszi át az együttes irányítását, amíg a Liverpool menedzsere, Rafa Benítez szabaddá nem válik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik