Koronavírus: több milliárd eurót is veszíthetnek a futballklubok

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 19:27
null
Andrea Agnelli szerint több milliárd eurót is veszíthetnek a futballklubok (Fotó: AFP)
Az európai labdarúgó egyesületek akár 5.2-6.3 milliárd eurónyi összegtől is eleshetnek a bevételi oldalon a koronavírus-járvány miatt, Andrea Agnelli, az európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) elnöke szerint – írja az MTI.

 

Agnelli csütörtökön, a Juventus részvényeseinek szervezett találkozón azt mondta, a kontinens egyesületei pénzügyi szempontból komoly károkat szenvedtek azzal, hogy a hatóságok a mérkőzések törlését rendelték el, majd a bajnokságok újraindulásakor korlátozták a nézőszámot, vagy zárt kapus találkozókat rendeltek el.

„Mérkőzések és versenysorozatok nélkül nincs hozzáférésünk a számláink bizonyos tételeihez, ezek nélkül pedig a rendszer fenntarthatatlanná válik” – fogalmazott Agnelli, aki a Juventusnak is az elnöke. A sportvezető hozzátette, a mostani helyzet valódi következményeit várhatóan csak 2021 őszén tudják majd teljes egészében kiértékelni.

Agnelli azt mondta, a mostani előrejelzésbe beleszámolták a jegyeladás hiánya miatt keletkezett bevételkiesést, valamint a vészhelyzet hatását a reklámokkal és hirdetésekkel összefüggő megállapodásokra, illetve a televíziós jogokra vonatkozóan, melyeket majd minden klubnak újra kell tárgyalnia.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik