Juventus: újra bedobták Deschamps nevét, az edző titokzatoskodik

Vágólapra másolva!
2011.03.08. 12:40
Folytatódik a találgatás a helyi sajtóban, ki lehet az olasz labdarúgó-bajnokságban hagyományaihoz méltatlanul szereplő Juventus következő vezetőedzője. Az egyik hírbe hozott szakember, Didier Deschamps nyitva hagyta a kaput.

„Kétezer-hat nyarán úgy fogadtam el a Juve ajánlatát, hogy fogalmam sem volt, a másod- vagy a harmadosztályból kell indulnunk, és mekkora pontlevonással – utalt Deschamps a Tuttosport hasábjain a „zebrák" calciopoli utáni kizárására. – A csapatnál játékosként eltöltött öt évért cserébe tartoztam annyival, hogy végigcsinálom a feladatot, ám azt gondolom, az élvonalba való visszakerüléssel kiegyenlítettem a számlát. Azt meg ki tudja, mit hoz a jövő..."

A jelenleg az Olympique Marseille-t irányító Deschamps 2007-ben, egy idény után távozott a Juventustól, és azóta néhányszor – legutóbb 2010 decemberében – elismerte: akkori lemondásakor nem a megfelelő tanácsadókra hallgatott, nagy hibát követett el, amelynek „következményeiért meg is fizetett".

A Luigi Delneri hamarosan bekövetkező távozását valószínűsítő Tuttosport Deschamps mellett Louis van Gaalt, Luciano Spallettit és Fabio Capellót említi a Juve edzői posztjára esélyesek között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik