Juventus: ötödosztályú klub rontotta el Allegri debütálását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.25. 20:22
A Serie A bajnoka, a Juventus elveszítette első felkészülési mérkőzését az új vezetőedző, Massimiliano Allegri irányításával: a torinói klub 3–2-re kikapott az amatőr Lucentótól.

A júliusban távozó Antonio Conte helyére érkező Allegri 4–2–3–1-es taktikai hadrendben, a világbajnokságon részt vevő kulcsemberek nélkül küldte pályára csapatát. Carlos Tévez és Sebastian Giovinco játszott az egyetlen ék, Fernando Llorente mögött, aki duplázni tudott a mérkőzésen.

A találkozón az ötödosztályú, regionális alapon szerveződő, nem profi bajnokságban szereplő (Eccellenza) Lucento már korán vezetést szerzett, az olasz bajnoki címvédő az első félidőben spanyol csatára révén fordítani tudott, de Allegri rengeteg cseréje után a hajrában mégis kikapott. Szerencséje sem volt a Juventusnak, hisz Giovinco és az új érkező, Pereyra is eltalálta a kapufát.

Allegri nem aggódik.

„Ez inkább volt egy edzés számunkra, mint mérkőzés. Látni akartam, hogy kire számíthatok a jövőben, ki hogy mozog a pályán. Az elmúlt két nap fizikailag megterhelő volt, ezét nehezen mozogtak a lábak.”

„A morál jó, mindenki bizonyítani akar. Első rendes felkészülési találkozónkat hétfőn, a Cesena ellen játsszuk majd” – nyilatkozta a Tuttomercatowebnek a vezetőedző, akit Vidalról is kérdeztek.

„Nem aggódom, nyugodt vagyok, hisz a mi játékosunk. Már beszéltem vele, ahogy a keret összes olyan tagjával, aki jelenleg szabadságát tölti.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik