Juventus: négy játékost kaphatnak a Boca Juniorstól Tévezért

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.13. 19:17
null
Carlos Tévez 6.5 millió euróba kerül haza a Boca Juniorshoz (Fotó: Action Images)
A Juventus hétfőn megerősítette, hogy Carlos Tévezt elengedte szülővárosának labdarúgócsapatához, a Boca Juniorshoz, cserébe pedig négy játékost kaphat.

A torinóiak 6.5 millió euróért váltak meg az argentin támadótól, de ezt a pénzt nem fogják látni, mivel 3.5 millióért két évre kölcsönkapták a Buenos Aires-i együttestől a csatár Guido Vadalát, továbbá fejenként egy millióért három középpályás elővásárlási jogát szerezték meg, Rodrigo Bentancurét, Franco Cristaldóé és Adrian Cubasét. Mindhárman a 2017–18-as szezonban csatlakoznak majd a „zebrákhoz”, ha az olaszok érvényesítik vásárlási jogukat.

A Juventus 2017 áprilisában dönthet arról, hogy 9.4 millió euróért végleg megveszi-e Vadalát.

A 31 éves Tévez 2001 és 2004 között szerepelt az argentin együttes felnőtt csapatában. A Bocából való távozása óta megfordult többek között a brazil Corinthiansban, az angol West Ham Unitedben, a Manchester Unitedben és a Manchester Cityben.

A Juventust 2013 óta erősítette, az elmúlt két idényben 50-szer volt eredményes, így elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy olasz együttese a legutóbbi szezonban megnyerte az olasz bajnokságot és kupát, továbbá bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Tévez korábban többször is jelezte, a Boca Juniorsban szeretné befejezni a pályafutását.

A Juventus már gondoskodott Tévez pótlásáról: az Atlético Madridtól megszerezte a horvát Mario Mandzukicot, a Palermótól pedig az argentin Pablo Dybalát.

Méltósággal búcsúzott Téveztől a Juventus

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik