A Juventus simán legyőzte a Laziót, így övé lett a Szuperkupa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.18. 20:59
null
A Juventus elsöpörte a Laziót, és immáron már hatszoros Szuperkupa-győztes (Fotó: Reuters)
A Juventus hódította el az Olasz Szuperkupát, miután a Stadio Olimpicóban megrendezett mérkőzésen 4–0-ra legyőzte a Laziót. Az első félidőt követően még csak egyetlen gól választotta el a két csapatot, de a második játékrészben a bajnoki címvédő négy perc alatt három gólt szerzett. Sikerével a torinóiak beérték az örökranglista élén álló Milant a Szuperkupa győzelmek számát illetően.

1. FÉLIDŐ

Nehezen lendültek bele a játékba a csapatok, az első negyedórában csupán 1-1 kapura lövést lehetett feljegyezni, a félidő derekán pedig Antonio Conte úgy tűnt, hogy nehéz helyzetbe kerülhet, mert Claudio Marchisio megsérült a 21. percben.

Az olasz válogatott játékos helyére beálló Paul Pogba azonban remekül szállt be, hiszen még csak 135 másodperce volt a pályán, amikor gólt szerzett! Andrea Pirlo állt a labda mögé, hogy elvégezzen egy szabadrúgást, gyorsan legurította a labdát Stephan Lichtsteinernek, aki a jobb oldalról középre adott, Pogba pedig fordulásból a jobb alsó sarokba lőtt hét méterről. 1–0

A gólt követően a Lazio megpróbált bátrabb támadójátékot felvállalni, de igazán nagy helyzetbe nem tudott kerülni, bár Stefan Radu lövését követően Gianluigi Buffonnak nagy védést kellett bemutatnia annak érdekében, hogy a labda ne vágódjon be a bal felső sarokba.

2. FÉLIDŐ

A második játékrész eleje sem hozott különösebb izgalmakat, de azt követően a Juventus négy perc alatt eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az 52. percben egy villámgyorsan végigvitt kontrát követően Giorgio Chiellini talált be Lichtsteiner passzát követően, úgy, hogy fél perccel előtte még Miroslav Klose elől kellett mentenie a torinói védőknek. 2–0

Két perccel később Lichtsteiner került főszerepbe, remek ütemben tört be a tizenhatoson belülre, a Mirko Vucsinicstől kapott labdát pedig lazán, jobb külsővel gurította be a bal alsó sarokba. 3–0

Két perccel később jött az újabb tőrdöfés a teljesen szétesett Laziónak. Lichtsteiner, majd Pogba lövését fogta bravúrral Federico Marchetti, ezt követően azonban nem tudta fogni Carlos Tévez lövését, aki okosan helyezte a labdát a jobb alsó sarokba. 4–0

Ekkor a lényeges dolgok már eldőltek, a Laziónak már csak az lebeghetett a szeme előtt, hogy a becsületgólt megszerezze, de Klose nem tudott élni a lehetőségével, a német csatár ezúttal sem tudta bevenni a Juventus kapuját.

A bajnoki címvédő sikerével pedig beérte a Milant a Szuperkupa-győzelmek számát illetően, mind a két együttes hat-hat sikernél tart.

PERCRŐL PERCRE

90. perc: véget ért a mérkőzés!

83. perc: Lichtsteiner le, Angelo Ogbonna be.

77. perc: Ederson lőtt kapura tíz méterről, Buffon megint a helyén volt, és hárított a jobb alsó saroknál.

76. perc: Barzagli le, Martín Cáceres be.

75. perc: Klose húzott el Chiellini és Barzagli mellett, de Buffon eszén ezúttal sem tudott túljárni a német válogatott csatár.

71. perc: Ederson távoli lövése kerülte el Buffon kapuját.

70. perc: Hernanes le, Ogenyi Onazi be.

70. perc: Candreva bal oldali beadását követően Klose fejelt hat méterről a kapu mellé, pedig most egyetlen védő sem jutott rá.

68. perc: Candreva lövését fogta Buffon.

Az eddigi legnagyobb különbségű győzelmet az Olasz Szuperkupákban a Napoli aratta még 1990-ben, amikor a Juventust győzte le a nápolyi együttes 5–1-re.

62. perc: Lichtsteiner jobb oldali beadását követően Tévez lőtt a kapu fölé kapásból, hat méterre a kaputól.

61. perc: Vidal gurítását fogta Marchetti.

59. perc: André Dias támasztotta meg hátulról Vucsinicset, ezért kapott egy sárga lapot.

58. perc: Ledesma helyére Sergio Floccari állt be. Radut pedig Ederson váltotta.

56. perc: kell mondani? Gólt szerzett a Juventus! Vucsinics sarkazott Lichtsteiner elé, lövését Marchetti fogta, majd Pogba ismétlését is hárította, ezt követően a labda Tévez elé került (a francia játékos jóvoltából), aki már nem hibázott, és kilőtte a jobb alsó sarkot hét méterről. 4–0

54. perc: újabb gólt szerzett a Juventus! Lichtsteiner tört be a jobb oldalról, Vucsinics remek labdával szolgálta ki a hátvédet, aki hét méterről, jobb külsővel gurított a bal alsó sarokba. 3–0

52. perc: kettővel vezet a Juventus! Lucas Biglia jobb oldali szögletét követően Klose elől mentettek, ebből kialakult egy kontra, majd Chiellini passzolt az üres kapuba hat méterről Lichtsteiner passzát követően. 2–0

50. perc: Lichtsteiner ballábas lökete akadt el a tizenhatoson belül, a svájci tizenegyest reklamált, de a játékvezető sípja néma maradt.

48. perc: Pirlo bal oldali szabadrúgását követően Ledesma fejelte ki a labdát.

Egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

45+2. perc: véget ért az első félidő!

Kettő perc lesz a hosszabbítás az első félidőben.

43. perc: Barzagli kapott sárgát kezezésért.

42. perc: ezúttal Candreva unta meg a passzolgatást, távoli lövésre szánta el magát, azt viszont blokkolták a torinóiak.

36. perc: Radu lőtt megint, de most nem a kaput, hanem a játékvezetőt sikerült eltalálnia...

34. perc: Radu gondolt egyet, majd ballal kapura tüzelt 21 méterről, Buffon nagyot nyújtózkodva tornázta ki a labdát a bal felső sarokból.

31. perc: Hernanes rúgott oda hátulról Barzaglinak csúnyán, amiért kapott egy sárga lapot..

29. perc: Antonio Candreve jobb oldali centerezéséről centikkel maradt le Lulic középen, Miroslav Klose elől pedig Barzagli mentett.

28. perc: Radu lapos bal oldali beadását Barzagli vágta ki a mezőnybe


23. perc: vezet a Juventus! Pirlo lekészítését követően Stephan Lichtsteiner tette középre a labdát a jobb oldalról, amelyet Pogba lőtt be fordulásból a jobb alsó sarokba hét méterről. 1–0

21. perc: Marchisio le is jött a pályáról, Paul Pogba jött be a helyére.

Marchisio kért ápolást, miután megsérült a térde a Stefan Raduval történt ütközés után.

16. perc: Pirlo szabadrúgását követően Vucsinics csúsztatta meg a labdát, amely végül Federico Marchetti zsákmánya lett.

Az első negyedórában két kapura tartó lövést lehetett feljegyezni, egyelőre keresik a fogást egymáson a csapatok.

Nem léphetett pályára Stefano Mauri, a Lazio csapatkapitánya, miután a bíróság elnapolta a bundabotrányban játszott szerepe miatt féléves eltiltással sújtott labdarúgó fellebbezésének tárgyalását.

10. perc: Ledesma jobb oldali szabadrúgását követően Arturo Vidal mentett André Dias elől az ötös sarkánál.

A két együttes olasz Szuperkupa-meccset eddig egyszer vívott egymással, 1998-ban a „kék sasok" levadászták a „zebrákat”. Azon a találkozón a Juve kispadján cserejátékosként foglalt helyet Antonio Conte, ma este már vezetőedzőként.

9. perc: Hernanes került kis híján helyzetbe egy jobb oldali szögletet követően, de nem ő, hanem Buffon találta meg a labdát.

8. perc: Andrea Pirlo jobb oldali szögletét követően Claudio Marchisio elől mentettek a rómaiak a tizenhatoson belül.

A torinói együttes eddig öt alkalommal hódította el a trófeát, egy győzelemmel utolérné az örökranglistát vezető Milant, míg a Lazio ezt megelőzően háromszor emelhette magasba a serleget.

3. perc: a túloldalon Mirko Vucsinics próbálkozott Carlos Tévez indítása után, lövését követően a labda egy méterrel szállt el a kapu felett.

3. perc: Cristian Ledesma átlövési kísérlete halt el Gianluigi Buffon kezei között.

2000 óta csupán háromszor fordult elő, hogy az Olasz Kupa-győztese tudta elhódítani a Szuperkupát, erre legutóbb pont a Lazio volt képes 2009-ben, a rómaiak akkor az Intert győzték le 2–1-re Pekingben.

1. perc: a Lazio kezdte a mérkőzést!

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Juventus–Lazio labdarúgó-mérkőzés. A tét az Olasz Szuperkupa!


OLASZ SZUPERKUPA
JUVENTUS–LAZIO 4–0 (1–0)
Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Gianluca Rocchi
JUVENTUS: Buffon – Barzagli (Cáceres, 76.) Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner (Ogbonna, 83.) Vidal, Pirlo, Marchisio (Pogba, 21.), K. Asamoah – Vucsinics, Tévez. Vezetőedző: Antonio Conte
LAZIO: Marchetti – Cavanda, Biava, Dias, Radu (Ederson, 58.) – Candreva, Biglia, Ledesma (Floccari, 58.) Hernanes (Onazi, 70.) Lulic – Klose. Vezetőedző: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Pogba (23.), Chiellini (52.), Lichtsteiner (54.), Tévez (56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik