Juventus: Alexis Sánchez érkezik a nyáron - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.23. 17:09
A Sky Sports Italia információi szerint a Barcelona chilei labdarúgója, Alexis Sánchez elfogadta a Juventus ajánlatát, és a nyártól a torinói klubban folytatja pályafutását.

Sánchezért 2011-ben 26 millió eurót fizettek a katalánok, a szélvészgyors támadó egy év kihagyással 2007-től erősítette az Udinesét, így a Serie A számára egyáltalán nem ismeretlen terep. Amint arról a hírben beszámoltak: a 25 éves támadó kimondottan szép emlékeket őriz pályafutásának arról az időszakáról, így sokat nem is kellett őt győzködni a váltásról.

A Juventusnak azonban ki kell őt vásárolni 2016-ig érvényes szerződéséből, értékét a transfermarkt.de 30 millió euróra teszi. Sánchez helyére az Evertonnál kölcsönben lévő Gerard Deulofeu érkezik vissza a katalánokhoz, a klubvezetők az ő helyét keresik, így viszont a mostaniakból válik valaki létszámfelettivé.

Sánchez barcelonai időszakának megítélése egyelőre igencsak felemás, a labdatartós, millió passzra építő katalán stílusban mintha nem igazán érvényesülne az ő gyorsasága, és hogy egy az egyben kiváló százalékban veri meg a védőjét. A most zajló szezonban 30 bajnokin 17 gólt szerzett, plusz volt 12 gólpassza is, a BL-ben viszont kilenc meccsen gólképtelen maradt, a Király-kupa kilenc meccsét pedig 2 góllal és 3 assziszttal zárta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik