Juventus: a „zebrák” hivatalosan is visszakérik a 2006-os bajnoki címet

Vágólapra másolva!
2010.05.10. 17:56
null
A Juve 2006-ban hiába ünnepelt bajnoki címet, később megfosztották a csapatot a scudettótól (Fotó: Action Images)
Az olasz Juventus labdarúgócsapatának hétfői elnökségi ülésén bejelentették, hogy a klub hivatalosan visszaköveteli a Calciopoli néven elhíresült meccsmanipulációs botrány miatt elvett 2005–2006-os bajnoki címét. A „zebrák" azzal indokolják lépésüket, hogy szerintük időközben nyilvánvalóvá vált: a zöld asztalnál bajnokká tett Internazionale is érintett az ügyben.

A mostani lépést korábban már beígérő Juventus vezetősége az Olasz Labdarúgó-szövetségnek, az Olasz Olimpiai Bizottságnak és az illetékes ügyészi szerveknek is elküldte kérvényét, amelyben az egyenlő bánásmód elvére hivatkozva kéri vissza az elvett, és az Internek adott 2006-os scudettót.

NEM ÉRKEZIK BENÍTEZ

A Juventus bejelentette, hogy nem Rafa Benítez lesz a vezetőedzője a következő idénytől – adta hírül a Sky Italia. A Liverpool menedzserét hónapok óta a torinói csapat egyik lehetséges jövőbeli szakvezetőjeként emlegették, ám a jelek szerint a „zebrák" vezetői végleg lemondtak a spanyol edzőről.

A torinóiak szerint kellő bizonyíték került napvilágra ahhoz, hogy az Inter érintettsége is feltételezhető legyen. Az ügyben folyó nápolyi vizsgálat során kedden újabb meghallgatások lesznek.

A Juventus mai elnökségi ülésének fő témája egyébként nem a Calciopoli-ügy, hanem a klub harmadik negyedéves költségvetése volt, amit elfogadtak a vezetők, de a szurkolókat alighanem jobban érdekli a hivatalos bejelentés, miszerint a korábban botrány legfőbb bűnöseként elkönyvelt Juventus igényt tart a 2006-os bajnoki címre, amit végül a tabellán 3. helyen záró Inter kapott meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik