Juve: már csak a bejelentés van hátra – Rómából erősítenek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.12. 08:08
null
Miralem Pjanic (balra) és Paulo Dybala a következő idényben már egy célért küzdhet (Fotó: Reuters)
A Roma és a Juventus vezetősége is megerősítette azokat a sajtóhíreket, melyek szerint Miralem Pjanic, a fővárosi csapat bosnyák válogatott középpályása az olasz bajnoknál folytatja pályafutását. A megállapodás gyors létrejöttében fontos szerepet játszott, hogy a 26 esztendős futballista nyomást helyezett a Roma vezetőségére.

 

A Sky Sport Italia értesülései szerint napokon belül hivatalossá válik a klubváltás, Pjanic hétfőn vagy kedden esik át a kötelező orvosi vizsgálatokon a Juventusnál. A középpályás szerződésében 38 millió eurós kivásárlási záradék szerepel, aminek a 20 százaléka a játékost illetné meg, de Pjanic erről lemond, hogy minél hamarabb pont kerüljön az ügy végére. A bosnyák futballista a személyes feltételekben már megegyezett a torinói klub vezetőségével.

A Juventus vezérigazgatója, Giuseppe Marotta a Tuttosport és a La Gazzetta dello Sport kérdésére elmondta, a két klubnak tulajdonképpen tárgyalnia sem kellett egymással, mert nem volt miről. Pjanic távozni akart, ezért nyomást helyezett a Roma vezetőségére, a Juve pedig kifizeti a kivásárlási árát.

A fővárosi egyesület képviseletében Mauro Baldissoni elárulta, Pjanic írásban tájékoztatta a klubvezetőket arról, hogy szeretné életbe léptetni a szerződésében szereplő záradékot, és a Juventusban kívánja folytatni a pályafutását. Hozzátette, nem maradt más választásuk, kénytelenek elengedni Pjanicot.

Pjanic 2011-ben a Lyontól érkezett az olasz fővárosba, 185 mérkőzésen szerepelt, 30 gólt szerzett, és 46 gólpasszt osztott ki a „farkasok” mezében minden sorozatot figyelembe véve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik