Juve: fantasztikus felajánlás, nem fogadhatták el az angolok

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.29. 19:32
null
A Juventus nagyszerű felajánlással segített volna a Notts Countyn, ha nem lenne az a bizonyos szerződés… (Fotó: AFP)
Fantasztikus felajánlást tett az olasz élvonalbeli Juventus az angol Notts Countynak. Az 1862-ben alapított klub anyagi gondokkal küzd, ezért nemrég levelet írt az olasz csapatnak.


Egy kis előzmény: 1903-ban a Juventus addig használt rózsaszín mezei a folytonos mosástól kifakultak, így a klub megkérte angol játékosát, John Savage-et, hogy ha van valamilyen angliai kapcsolata, izzítsa az új dressz érdekében. Savage egy barátja a Notts Countynak szurkolt, így nem sokkal a megkeresés után kiszállította a fehér és fekete csíkokkal ellátott Notts County-felsőket Torinóba. Emiatt van egy különleges kapcsolat a két klub között, a 2011-es stadionavatóra például a Juventus a Notts Countyt hívta meg, 1–1 lett a meccs vége.

Vissza az eredeti történethez: az anyagi gondokkal küzdő nottinghami csapat ügye miatt egy brit képviselő, Lilian Greenwood levelet írt az olaszoknak, amelyből kiderült, hogy a klubnak nincs elég pénze ahhoz, hogy megvegye a vadonatúj Puma-mezeket a következő idényre, így segítséget kér. A „zebrák” elnöke, Andrea Agnelli a több mint száz éve történtek fényében örömmel nyújtott volna segítő jobbot az angol csapatnak, ám mégsem jön létre az alku.

A Juve kommunikációs vezetője, Claudio Albanese ugyanis elmagyarázta, hogy az olaszok egyből kapcsolatba léptek az ő mezeiket gyártó Adidasszal, viszont azzal nem számoltak, hogy a Notts County szerződésben áll a Pumával. Az új idényre elkészült mezek pedig a raktárban állnak addig, amíg valaki ki nem fizeti őket, így az ötödosztályban szereplő klub játékosok a torinóiak közbenjárásával sem viselhetik a csíkjairól ismert német sportszergyártó mezeit – olvasható a Nottingham Post oldalán.

Az akció sikertelensége ellenére megállapíthatjuk: remek gesztus volt ez a Juventus részéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik