„Jobb csapat a mostani, mint a múlt évadbeli”

Vágólapra másolva!
2010.01.26. 17:49
null
Mourinho szerint nem jelent előnyt, hogy a Chelsea menedzsere volt (Fotó: Action Images)
Címkék
A Serie A-ban szereplő Internazionale vezetőedzője, José Mourinho úgy véli, jelenlegi csapata jobb, mint az előző szezonban bajnokságot nyerő együttes, és reméli, hogy megnyeri a Bajnokok Ligáját.
MOURINHÓRA FEGYELMI TÁRGYALÁS VÁR
José Mourinhónak, a bajnoki éllovas Internazionale vezetőedzőjének meg kell jelennie az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága előtt a vasárnapi, AC Milan elleni 2–0-ás győzelem után tett nyilatkozatai miatt.
 
A portugál szakember ellen azért indul eljárás, mert többek között azt mondta a lefújás után, hogy "mindent megtettek, hogy ne nyerhessünk ezen a meccsen", illetve, "megértettem, hogy nem engedik korán megnyerni a bajnokságot".

A tréner elsősorban holland irányítója, Wesley Sneijder kiállítása miatt volt mérges, de Lúcio piros lapját is nehezményezte, s annak ellenére dühöngött, hogy csapata biztosan, 2–0-ra megnyerte a derbit.

A szövetség mindezek mellett a klub és Ernesto Paolillo ügyvezető igazgatója ellen is eljárást indított. A sportvezetőt azért vonnák felelősségre, mert megkérdőjelezte a (FIGC) pártatlanságát, amiért a Milan az eredeti menetrendet megváltoztathatta, hogy ne kelljen hét közben bajnokit pótolnia a rangadó előtt.

„Úgy gondolom, hogy ez a csapat jobb, mint az előző szezonbeli volt. Sokkal jobb. Ha mindenki jó formában van, több a fegyverünk” – kezdte csapatának értékelésével Mourinho.

„A Milan elleni győzelemnél nem volt a csapatban Eto’o, Sztankovics és Chivu sem, és problémáink ellenére is veszélyesek maradtunk. Jobb csapat lettünk” – tette hozzá.

„Ez most az én csapatom, az, amit elképzeltem. Minden évben a szükségleteid és a filozófiád szerint változtatsz az együttesen. Olyan játékosaim vannak, akik képesek megtartani a labdát, és játszani, nem csak gólt szerezni” – folytatta a portugál mester.

„Nem volt olyan kreatív középpályásunk az előző idényben, mint Sneijder. Nem volt olyan jól fejelő védőnk, mint Lúcio. Úgy gondolom, hogy ennek a csapatnak nagyobb az esélye a győzelemre.”

A Timesnak adott nyilatkozatában, Mourinho a korábbi csapata – Chelsea – elleni esélyeiről is beszélt.

„Tudjuk, hogy nagyszerű ellenfelünk van, de a Chelsea-nél is tudják, hogy nincs velünk könnyű dolguk. Ismerem őket, de ők is ismernek engem, én tudom mire képesek a játékosok, ők tudják milyen a mentalitásom, hogyan irányítom a csapatot, szóval ilyen szempontból senkinek sincs előnye.”

„Meg kell nyernünk a bajnokságot – amelyet, ahogy mindig mondom, a legjobb csapat nyer meg –, de a Bajnokok Ligájában a szerencse szerepe is fontos. Az adott pillanat, különleges nap valaki számára, vagy az ellenfél rossz napja. Azt reméljük, hogy meg tudjuk nyerni a trófeát.”

Mourinho végül kitért a Chelsea menedzserével, Carlo Ancelottival kapcsolatos benyomásaira is, amelyeket az előző szezonban a derbiken szerzett.

„Az Ancelottival szembeni mérlegemet reálisnak tartom. Az előző idényben, amikor mi voltunk a pályaválasztók, mi nyertünk, amikor a Milan, akkor ők, míg az általam vezetett Portóval kikaptunk a Milantól az európai Szuperkupa-mérkőzésen. Nem az a fajta edző, akit sorozatban tízszer legyőzök” – fejezte be mondandóját a portugál mester.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik