Izmosodó Milan: Robinho is piros-feketében

Vágólapra másolva!
2010.08.31. 18:25
Az AC Milan labdarúgócsapata szerződtette Robinhót, a Manchester City brazil futballistáját. A piros-feketék hivatalos honlapja szerint a támadó négy évre írt alá a milánói együtteshez.

Hivatalos: Robinho is a Milanban
Hivatalos: Robinho is a Milanban
Hivatalos: Robinho is a Milanban

Újabb fordulat átigazolásfronton: az AC Milan Zlatan Ibrahimovic megszerzése után pillanatok alatt nyélbe ütötte Robinho megszerzését is, így a hórihorgas svéd után az apró brazil is a piros-feketéknél folytatja pályafutását.

Robinho érkezésével határozottan ütőssé vált a milánóiak keretének támadószekciója. Hogy mást ne mondjuk, csak a brazilok közül Alexandre Pato és Ronaldinho is joggal követelhet helyet magának a csapatba, és akárcsak Ibra, alighanem Robinho is a kezdőbe pályázik, s akkor még nem ejtettünk szót Marco Borriellóról – ha marad egyáltalám és nem megy a Romába –, illetve Filippo Inzaghiról.

Adriano Galliani, a Milan ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a brazil játékos 18 millió euró plusz bónuszért igazolt a csapathoz. A labdarúgó a 70-es mezben fog játszani a rossoneriknél.

A Milan állítólag Klaas-Jan Huntelaar eladásával (a Schalkéba) teremtette meg Robinho szerződtetésének anyagi feltételeit, és az átigazolási időszak utolsó napján távozott Kaha Kaladze is, aki kétéves kontraktust írt alá a Genoához.

 

A BERLUSCONI-ÉRA 17. BRAZILJA

Robinho a Berlusconi-éra 17. brazil játékosa – az eddigiek között volt kulcsjátékos és kispadmelegítő is.

Kezdjük a sokat szereplőkkel: Serginho 9 szezont töltött el a Milanban, 185 mérkőzésen 18 gólt szerzett, valamint egy scudettót, 2 BL-címet, 2 Szuperkupát, 1 Olasz Kupát és egy klubvilágbajnoki címet is. Eredményességben nem marad el tőle Dida (10 év, 206 meccs) és Cafú (119 meccs, 4 gól) sem, Kaká (6 idény, 193 meccs, 70 gól) pedig még őket is túlszárnyalja, hisz ő az Aranylabdát is begyűjtötte.

Az előző idényben a Milant edző Leonardo 5 szezon alatt (124 meccs, 30 gól) olasz bajnoki címet, kupagyőzelmet és BL-győzelmet ünnepelhetett. Szintén BL-győztes lett a piros-feketékkel Rivaldo (22 meccs, 5 gól mindössze, pedig 3 évig volt a Milannál!), Roque Junior (48 mérkőzés) és Ricardo Oliveira (26 mérkőzés, 3 gól).

Jelenleg is a brazil légiót erősíti Alexandre Pato, Ronaldinho és Thiago Silva, míg kevesebb lehetőséghez jutott Emerson, Ronaldo (persze egy klub-vb és európai Szuperkupa nekik is leesett), epizodistának számított André Cruz, Marcio Amoroso és Júlio César (nem a kapus, a középhátvéd...).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik