Internazionale: elkelt - indonéz befektető a klubnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.15. 11:56
Massimo Moratti megerősítette, hogy megegyezett Erick Thohirrel az Internazionale labdarúgócsapatának eladásáról. Az indonéz befektető többségi tulajdonosa lesz a milánói klubnak.

Az olasz média már korábban találgatta, hogy a felek megegyeztek az Internazionale eladásában, és kedden délelőtt a klub elnök-tulajdonosa, Massimo Moratti megerősítette, hogy az üzlet megköttetett Erick Thohirrel.

Az Inter új tulajdonosa, Erick Thohir
Az Inter új tulajdonosa, Erick Thohir

„Mindent aláírtunk – nyilatkozta újságíróknak milánói irodája mellett Massimo Moratti. – Hogy elégedett vagyok-e? Igen, sok időnek tűnt, de eljutottunk ide, a jelek szerint minden rendben van. Még nem döntöttem el, hogy maradok-e a klub elnöke, csak rajtam múlik.”

Az Inter egy rövid közleményben is jelezte, hogy tulajdonosváltás lesz a klubnál, amely október 28-án lesz végleges. Novemberben egy rendkívüli gyűlésen kinevezik az új vezetőséget.

A hírek szerint Moratti tulajdonrészének 70 százalékát értékesíti Thohirnek, így az indonéz befektető lesz a milánói egylet többségi tulajdonosa. Thorir állítólag 300 millió fontot (közel 105 milliárd forintot) fizet Morattinak.

Moratti 1995 óta az Inter elnök-tulajdonosa, irányításával a klub 16 trófeát szerzett, ezzel a legeredményesebb elnöknek számít a klubnál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik