Inter: kupagyőzelem a Stadio Olimpicóban

Vágólapra másolva!
2010.05.05. 22:53
null
Diego Milito (balra) gólja kupagyőzelmet ért az Internek (fotó: reuters)
Címkék
Az Internazionale nyerte meg az Olasz Kupát, miután a római Stadio Olimpicóban rendezett döntőben Diego Milito találatával 1–0-ra legyőzte a bajnokságban is fő ellenlábasának számító AS Romát. José Mourinho együttese az első kupáját nyerte az idényben.

Feszült hangulatban kezdődött a találkozó, David Pizarro már az első percben csúnyán odarúgott Wesley Sneijdernek, akit így már a mérkőzés elején le kellett cserélnie José Mourinhónak. Az Inter edzője Mario Balotellit küldte be a pályára – a támadót hatalmas füttyszó köszöntötte –, és akárcsak a Barcelona elleni BL-elődöntőn, Samuel Eto’ót vonta némileg hátrébb.

Ráadásul a folytatásban, de még az első félidőben Ivan Córdobát is le kellett cserélnie a fekete-kékeknek, miután rosszul lépett, és ő is megsérült, így Mourinho variációs lehetőségei jelentősen lecsökkentek.

A mérkőzés a sok szabálytalanság és időmegszakítás ellenére élvezetes és izgalmas volt. Az első percek Roma-fölénye után az Inter birtokolta némileg többet a labdát, ám mindkét csapat lendületes támadásokat vezetett.

Az Inter a bal és a jobb oldalon is betörésekkel próbálta megbontani a hazai körülmények között játszó Roma védőfalát, Maicon és Balotelli helyzete után azonban menteni tudott a védelem, míg Diego Milito kiugrásánál (az argentin támadó kilőtte a hosszú sarkot) Nicola Rizzoli helyesen (néhány centin múlt) lest ítélt. Mourinho egyébként az egyik rendező kis televízióján próbálta meg ellenőrizni az ítéletet, a szervező azonban maga felé fordította-húzta a készüléket…

Nemcsak a szervező és a tv-készülék került közelebbi kapcsolatba egymással, Mirko Vucsinics és Marco Materazzi sem tartotta a távolságot egymástól: a két játékos nem férfiúi szeretetből nézett farkasszemet, és a jelenet jellemző volt a mérkőzésre.

A 25. percben futott végig a pályán a hazaiak talán legnagyobb lehetősége: Vucsinics vezette fel remekül a labdát, majd az aktívan játszó Rodrigo Taddeit ugratta ki, aki keresztbe passzolt, Luca Toni centikkel maradt le a labdáról, amit Júlio César ütött el előle. Toninak egyébként sem volt sok szerencséje az első félidőben, elvétve jutott csak el hozzá a labda.

Nem úgy a túloldalon Diego Militóhoz, akit a 40. percben Thiago Motta szolgált ki, az argentin pedig a behátráló római védők gyűrűjében 16 méterről nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba. 1–0

MILITO GÓLJA

Az első félidőt Materazzi „Jászai Mari-díjas” nagyjelenete zárta, a védő partra dobott hal módjára rángatózott a földön, miután hozzáért Philippe Mexes vállához, drámában azonban a második félidőben sem volt hiány…

Kezdjük azzal, hogy Francesco Totti is pályára lépett, aki mihelyst felvette a ritmust, jó passzokkal szolgálta ki a társakat, és szabadrúgásai is veszélyesek voltak. Az 54. percben elvégzett szabadrúgása után a labda kipattant Júlio Césarról, Juan azonban nyolc méterről az üres kapu fölé fejelt.

Néhány perccel később Taddei elé játszott szépen a római kapitány, ám Esteban Cambiasso tisztázott Vucsinics elől. Nagy mentésekből volt bőven, Burdisso, Juan, illetve Samuel is kritikus helyzetekben avatkozott játékba, a brazil kapusokról – a két Júlio, César és Sergio – nem is beszélve.

A hajrában a Roma tehetetlensége sorozatos durvaságokba csapott át, Totti kíméletlenül belerúgott Balotellibe, így teljesen jogosan kiállította a játékvezető. Az Inter a nagy bajnoki rivális otthonában nyerte meg az Olasz Kupát.

TOTTI BELERÚGOTT BALOTELLIBE

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik