nemzetisport.hu 2019.02.28 21:35 Frissítve: 2019.03.01 00:49

Inter: Icardi megtörte a csendet, nyílt levélben üzent a szurkolóknak

Az Inter labdarúgócsapata hivatalosan is közzétette a Cagliari elleni olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzésre utazó keretét, amelyből Mauro Icardi ismét kimaradt. Nem sokkal később a csapatkapitányi karszalagtól két hete megfosztott argentin csatár megtörte a csendet, és egy, az Instagram-oldalán közzétett nyílt levélben üzent a szurkolóknak.

Mauro Icardi nyílt levélben üzent az Inter-szurkolóknak (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, Icardi nemrég nehéz helyzetbe került az Internél. Először elvették tőle a csapatkapitányi karszalagot, majd a saját döntése következtében kimaradt a Rapid Wien elleni keretből. Később két olasz bajnokin sem volt ott az Interrel, és annak ellenére, hogy a térdére panaszkodott a milánói csapat Sampdoria elleni meccse előtt, a klub által kiadott közlemény szerint a vizsgálat kiderítette, semmi baja nincs.

Az újabb bajnokiról lemaradó Mauro Icardi most megtörte a csendet, és egy, az Instagram-oldalán közzétett nyílt levélben üzent a szurkolóknak:

„A legnehezebb időkben ismerszik meg az igaz szerelem. Ezekben a pillanatokban mindig úgy döntöttem, hogy maradok az Interben, az Interrel.

Amikor úgy éreztem, hogy a góljaimmal segíthetek az Internek, erősebbé válni. Erősebbé, mint a pénzügyi fair play okozta problémák. Leküzdeni a nehézségeinket, azt, hogy sokan leírtak minket. Az Internél. Az Interrel.

A problémák ellenére úgy döntöttem, hogy maradok. Azért, mert imádom ezeket a színeket. Olyan ajánlatokat utasítottam vissza, amikkel más játékosok ezt nehezen tették volna meg.

Olyan fájdalmak között játszottam, hogy elsírtam magam a meccsek után és az azt követő napokban többször is. De mindig ragaszkodtam hozzá, hogy pályára lépjek, még az ellentétes orvosi tanácsok ellenére is. Képes voltam elfelejteni ezt a fájdalmat azért, hogy mindent megadjak, amivel segíthetek ezeknek a színeknek. Az Internél. Az Interrel.

A nerazzurri (fekete-kékek – a szerk.) szeretetéért, mert csak az Inter számít. Megmutattam a gyerekeimnek, hogy fenn kell tartani a reményt. Megtanítottam nekik, hogy győzni nehéz, de annak különleges jelentése van az Internél. Olyan, amilyet csak egy igazi interista érezhet és érthet meg. A gyerekeim szemei nem hazudnak.

Felismertem az álmom, felismertem az interisták álmát, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába. A csapattal, amelynek én vagyok a kapitánya. Mivel mindig is éreztem ennek a két színnek a jelentőségét.

Mindig elítéltem azokat, akik az első adandó lehetőségnél elhagyják a klubot. Tiszteltem a szurkolókat, a csapattársakat, a klubot és az összes edzőt, akivel együtt dolgoztam. A pályán és azon kívül is együttműködtem a klubbal. Amikor új játékos érkezett, elmondtam neki, hogy csak szenvedéllyel érhetjük el a céljainkat.

Tudom, milyen az Intert szeretni, és ezt a szurkolók is tudják, mivel láttak szenvedni, sírni, harcolni és végül újra örülni ezekben a színekben. Az Internél. Az Interrel. Ahogy mondtam, minden áldozatot ezen színek szeretetéért hoztam meg, miközben mindenkinek megadtam a tiszteletet.

Nem tudom, hogy ez a tisztelet és szeretet megvan-e az Inter felé és felém azokban, akik a döntéseket hozzák. Nem tudom, hogy megvan-e bennük a vágy, hogy csak és kizárólag az Inter kedvéért megoldják a dolgokat.

Sok minden történhet egy családban, jó és rossz dolgok is. Szeretetből sok mindent ki lehet bírni, de a tisztelet sohasem hiányozhat. Ezek az én értékeim, az értékek, amelyekért mindig is harcoltam az életemben.

Az Internél. Az Interrel.”

#MI9

98.9k Likes, 6 Comments - Mauro Icardi - MI9 (@mauroicardi) on Instagram: " #MI9"


2019.09.14 13:03:49

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon készültek a rangadóra a firenzeiek, akik az első félidőben több ziccert is elhibáztak, a vége 0–0 lett.

2019.09.01 16:56:00

Olasz labdarúgás R. GY.

Hat kapufát láttunk a Lazio és a Roma rangadóján, gólból viszont csak kettőt, így lett iksz.

2019.08.27 14:22:38

Olasz labdarúgás B. L.

A 66. perc után óriási feltámadást mutatott be a kihívó, de Koulibaly a 92. percben öngólt vétett.

2019.08.28 15:54:06

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Serie A, csapatról csapatra: a legfontosabb és lehetséges érkezők, a legjobb tizenegyek.

2019.08.26 21:26:34

Olasz labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A Juventusnál, nem megkerülve a konfliktusokat előre menekülnek, reményeik szerint Európa legtetejére. Arról, hogy a cél szentesíti-e az eszközt, a vélemények megoszlanak.