nemzetisport.hu 2019.02.28 21:35 Frissítve: 2019.03.01 00:49

Inter: Icardi megtörte a csendet, nyílt levélben üzent a szurkolóknak

Az Inter labdarúgócsapata hivatalosan is közzétette a Cagliari elleni olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzésre utazó keretét, amelyből Mauro Icardi ismét kimaradt. Nem sokkal később a csapatkapitányi karszalagtól két hete megfosztott argentin csatár megtörte a csendet, és egy, az Instagram-oldalán közzétett nyílt levélben üzent a szurkolóknak.

Mauro Icardi nyílt levélben üzent az Inter-szurkolóknak (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, Icardi nemrég nehéz helyzetbe került az Internél. Először elvették tőle a csapatkapitányi karszalagot, majd a saját döntése következtében kimaradt a Rapid Wien elleni keretből. Később két olasz bajnokin sem volt ott az Interrel, és annak ellenére, hogy a térdére panaszkodott a milánói csapat Sampdoria elleni meccse előtt, a klub által kiadott közlemény szerint a vizsgálat kiderítette, semmi baja nincs.

Az újabb bajnokiról lemaradó Mauro Icardi most megtörte a csendet, és egy, az Instagram-oldalán közzétett nyílt levélben üzent a szurkolóknak:

„A legnehezebb időkben ismerszik meg az igaz szerelem. Ezekben a pillanatokban mindig úgy döntöttem, hogy maradok az Interben, az Interrel.

Amikor úgy éreztem, hogy a góljaimmal segíthetek az Internek, erősebbé válni. Erősebbé, mint a pénzügyi fair play okozta problémák. Leküzdeni a nehézségeinket, azt, hogy sokan leírtak minket. Az Internél. Az Interrel.

A problémák ellenére úgy döntöttem, hogy maradok. Azért, mert imádom ezeket a színeket. Olyan ajánlatokat utasítottam vissza, amikkel más játékosok ezt nehezen tették volna meg.

Olyan fájdalmak között játszottam, hogy elsírtam magam a meccsek után és az azt követő napokban többször is. De mindig ragaszkodtam hozzá, hogy pályára lépjek, még az ellentétes orvosi tanácsok ellenére is. Képes voltam elfelejteni ezt a fájdalmat azért, hogy mindent megadjak, amivel segíthetek ezeknek a színeknek. Az Internél. Az Interrel.

A nerazzurri (fekete-kékek – a szerk.) szeretetéért, mert csak az Inter számít. Megmutattam a gyerekeimnek, hogy fenn kell tartani a reményt. Megtanítottam nekik, hogy győzni nehéz, de annak különleges jelentése van az Internél. Olyan, amilyet csak egy igazi interista érezhet és érthet meg. A gyerekeim szemei nem hazudnak.

Felismertem az álmom, felismertem az interisták álmát, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába. A csapattal, amelynek én vagyok a kapitánya. Mivel mindig is éreztem ennek a két színnek a jelentőségét.

Mindig elítéltem azokat, akik az első adandó lehetőségnél elhagyják a klubot. Tiszteltem a szurkolókat, a csapattársakat, a klubot és az összes edzőt, akivel együtt dolgoztam. A pályán és azon kívül is együttműködtem a klubbal. Amikor új játékos érkezett, elmondtam neki, hogy csak szenvedéllyel érhetjük el a céljainkat.

Tudom, milyen az Intert szeretni, és ezt a szurkolók is tudják, mivel láttak szenvedni, sírni, harcolni és végül újra örülni ezekben a színekben. Az Internél. Az Interrel. Ahogy mondtam, minden áldozatot ezen színek szeretetéért hoztam meg, miközben mindenkinek megadtam a tiszteletet.

Nem tudom, hogy ez a tisztelet és szeretet megvan-e az Inter felé és felém azokban, akik a döntéseket hozzák. Nem tudom, hogy megvan-e bennük a vágy, hogy csak és kizárólag az Inter kedvéért megoldják a dolgokat.

Sok minden történhet egy családban, jó és rossz dolgok is. Szeretetből sok mindent ki lehet bírni, de a tisztelet sohasem hiányozhat. Ezek az én értékeim, az értékek, amelyekért mindig is harcoltam az életemben.

Az Internél. Az Interrel.”

#MI9

98.9k Likes, 6 Comments - Mauro Icardi - MI9 (@mauroicardi) on Instagram: " #MI9"


2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.

2020.02.13 20:05:29

Olasz labdarúgás B. J.

Jobban kezdett az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán a házigazda, de emberhátrányban elfogyott az előnye.

2020.02.12 14:43:54

Olasz labdarúgás H. D.

A kupaelődöntő első felvonásán többet támadtak a milánóiak, de Fabián Ruiz bombája döntött.